Het belang van de juiste leerstijl

door | jan 28, 2021 | Bedrijven, Economie, Gepersonaliseerde Leerroute

Het belang van de juiste leerstijl

Peter Korringa van UWV heeft er voor gekozen een medewerkster van zijn team via de Gepersonaliseerde Leerroute van Academie Werkend Leren op te leiden tot mbo Juridisch Administratief Dienstverlener. Wij vroegen hem naar de reden.

Het huidige onderwijssysteem is in mijn ogen voor een bepaalde doelgroep heel goed, echter het sluit ook heel veel doelgroepen uit. Wil je goed leren dan moet je juist goed kijken welke leerstijl het beste bij de kandidaat past.

De combinatie leren in de praktijk / gebruik maken van de praktijk en de reeds opgedane eerdere werkervaringen en skills maken deze manier van opleiden uniek. Deze vorm van educatie wordt op het lijf geschreven voor de kandidaat en is echt maatwerk. Deze vorm van maatwerk kan en wordt niet geboden in het reguliere onderwijs. Tot mijn spijt, want elke leerling is anders. Hoe mooi zou het zijn als het hele systeem zou aansluiten op wat jullie al doen. Kijken naar de leerling en maatwerk leveren, met de juiste vorm van ondersteuning, coaching en gepersonaliseerde begeleiding, maar met een hoge eigen verantwoordelijkheid voor de kandidaat.

Het sluit voor de werkende ingezetenen van Nederland perfect aan op de tijd waarin wij leven.

Wij hebben als UWV uiteindelijk voor jullie gekozen voor onze medewerker omdat het goed aansluit bij haar. Juist omdat het maatwerk is en het ook past bij haar leerstijl.

Of ik deze vorm zou aanbevelen aan anderen heb ik al gezegd in bovenstaand verhaal . De samenwerking heb ik als heel prettig ervaren. De informatie die wij kregen en de openheid en eerlijkheid die jullie in jullie antwoorden op vragen stellen, maakt dat jullie uitstralen ook “eigenaar” te zijn van jullie doorlopen traject.

Peter Korringa
Teammanager Uitkeren Noord Holland Noord
UWV

Bent u ook benieuwd naar wat wij voor uw organisatie en medewerkers kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of per mail via info@academiewerkendleren.nl. We maken graag een vrijblijvende afspraak met u.

De laatste berichten

De gepersonaliseerde leerroute voor ZZP’ers

Het verhaal van Giorgio,  verpleegkundige in opleiding.Giorgio Ashruf is ZZP’er in de geestelijke gezondheidzorg. Hij werkt bij diverse organisaties, waaronder bij Inforsa in Amsterdam. Inforsa begeleidt cliënten op het gebied van psychiatrische problematiek, vaak in...

Niet terug naar school, wel een zorgdiploma!

Niet terug in de schoolbanken en toch een zorgdiploma? Het kan!Binnen onze academie kunnen zorgmedewerkers on the job, met persoonlijke begeleiding van onze docenten, gericht hun Mbo of Hbo diploma halen. Deze route is vooral interessant voor werknemers die al...