Gepersonaliseerde Leerroute
PABO – Leraar Basisonderwijs

Individuele maatwerkbegeleiding in de praktijk

PABO

 

Niveau Hbo Bachelor niveau
Duur 15 maanden
Weekstructuur We gaan er vanuit dat je gemiddeld vier dagen per week relevant werk hebt en daarbovenop nog 6 uur aan (zelf)studie en begeleiding kan besteden.
Voorwaarden
  • Minimaal 1 jaar relevant werk als docent op een basisschool
  • Pro-actieve werk/ leerhouding
Erkenning

Na het assessment van het portfolio bij EVC Centrum Nederland beoordeelt de examencommissie van LOI of vrijstellingen gegeven kunnen worden voor het opleidingsprogramma.

Indien dit het geval is dan dient in ieder geval nog een afstudeertraject doorlopen te worden. Zodra aan alle eisen is voldaan verloopt diplomering via LOI.

Kosten € 9.900,- (bij betaling in één keer)
Starten Traject is individueel en kan op elk moment gestart worden.

 

Wil jij bevoegd leerkracht worden?

Kies dan voor de Gepersonaliseerde Leerroute PABO van Academie Werkend Leren! Bij ons kan je 100% gepersonaliseerd en op maat leren.

Wij bieden individuele, Gepersonaliseerde Leerroutes aan die voor iedereen volledig op maat zijn. Je gaat geen vaste dag of avond terug naar school. Bij ons leer je zoveel mogelijk binnen je eigen schoolorganisatie. Dit is ook voor jouw school interessant gezien het tekort aan personeel dat steeds nijpender wordt!

Vrijwel iedereen die bij ons het traject start en voor wie de Gepersonaliseerde Leerroute ook geschikt is, maakt door de individuele begeleiding en het maatwerkkarakter het traject ook af.

Waarom kiezen voor de praktijk aanpak van de Gepersonaliseerde Leerroute?

De Gepersonaliseerde Leerroute helpt kandidaten die hun relevante werkervaring willen omzetten in een officieel PABO-diploma. Niet vanuit de schoolbanken, maar volledig in de beroepspraktijk. Onze vorm van onderwijs lijkt op een flexibele deeltijdopleiding in het Hbo, alleen hoef je niet verplicht naar school. Alles leer je bij ons in de praktijk. Volgens een eigen planning en met écht persoonlijke begeleiding.

Academie Werkend Leren biedt individueel maatwerkonderwijs aan. Je hoeft dus niet een heel schooljaar, semester of kwartaal te wachten, maar je kan starten wanneer je wil en je eigen tempo bepalen.

 

De Gepersonaliseerde Leerroute bestaat grofweg uit drie stappen:

1. In kaart brengen wat je al weet

In de eerste 2 maanden ga je aan de slag met het gericht aantoonbaar maken van je bestaande competenties. Dit doe je aan de hand van oa. diploma’s, certificaten en je relevante werkervaring.

2. Plan van aanpak

Daarna stel je een plan van aanpak op dat je presenteert op de ontwerpdag aan je schoolorganisatie en aan je leerregisseur. Daarin staat alle kennis en vaardigheden die je nog niet hebt, maar wel moet kennen voor je bevoegdheid. We kijken dan in je werk waar en hoe je dat het beste kan leren. Zoveel mogelijk van wat je nog moet leren doe je tijdens je werk.

3. Individuele begeleiding naar het PABO-diploma

Tijdens de laatste maanden van je leerroute ga je je portfolio compleet maken. Deze wordt samen met de andere leeropdrachten opgestuurd naar EVC Centrum Nederland. Op basis van het assessment van EVC Centrum Nederland wordt door de examencommissie beoordeeld of er vrijstellingen gegeven kunnen worden voor het opleidingsprogramma. Indien vrijstellingen gegeven kunnen worden en het afstudeertraject is met succes afgerond, verloopt de diplomering via de LOI.

Verpleegkunde

Alle voordelen op een rijtje

Alles leren op de werkvloer

Het leren doe je zoveel mogelijk in je eigen onderwijspraktijk.

Eigen tempo

Stem het tempo en de volgorde waarin je leert af op je dagelijkse werk en ervaringen.

Persoonlijke begeleiding

Leer alleen wat je niet weet. Met op maat-begeleiding van één leerregisseur.

Erkend bewijs

Je ontvangt een erkend diploma waarmee je zelfstandig voor de klas mag staan.

Ervaringen van onze kandidaten

Lida

“Academie Werkend Leren heeft voor mij een passend verhaal. Deze route doet écht recht aan de werkervaring die ik eerder heb opgedaan en de competenties die ik al beheers. Ik kan casussen van de werkvloer direct gebruiken tijdens mijn leerroute.”

Hbo Verpleegkunde

Chris

“Organisaties willen tegenwoordig dat je een BIG-registratie hebt. Dit helpt mij nu enorm! Het is een hele fijne vorm om te leren naar
Mbo verpleegkundige. Juist als je ZZP’er bent. Je kunt je eigen tempo bepalen. Je mag heerlijk solistisch zijn.”

Mbo Verpleegkunde

Michelle

Uitstekende opleiding! Ik ben op dit moment 2 maanden bezig met het traject en ik ben erg tevreden. Het is duidelijk wat ik moet doen en overzichtelijk.

Mbo Verpleegkunde

Prescan voor € 175 (excl. btw)

Pre-scan competenties

Twijfel je of je genoeg aantoonbare competenties bezit om aan de leerroute Hbo Pabo te kunnen starten? Met de Pre-scan brengen wij in een persoonlijk adviesgesprek van 1 uur in kaart wat jouw huidig kennisniveau is en wat dit betekent voor jouw leerroute Hbo Pabo bij Academie Werkend Leren. Dit doen we op basis van jouw CV, diploma’s en certificaten.

Als je ná de Pre-scan besluit om de leerroute te volgen, dan krijg je de kosten van de Pre-scan weer van ons terug!

Pre-scan aanvragen

Vul je gegevens in en upload jouw CV, diploma's en certificaten. We nemen binnen enkele werkdagen contact met je op.

Totaal: € -

Klaar om bevoegd leerkracht Basisonderwijs te worden?

Onze aanpak is altijd persoonlijk. Wat is jouw opleidingswens? We kijken graag samen met je naar jouw wensen en mogelijkheden. Uiteraard geheel vrijblijvend.

PABO

Contactgegevens

Neem je liever direct contact op met ons? Het is ook mogelijk te bellen of mailen naar het onderstaande telefoonnummer of mailadres. Wij vertellen je graag meer over het opleidingstraject PABO en beantwoorden met veel plezier al je vragen.