Niet terug naar school, wel een zorgdiploma!

door | apr 26, 2021 | Bedrijven, Gepersonaliseerde Leerroute, Zorg

Verpleegkunde-diploma-halen-1080x675

Niet terug in de schoolbanken en toch een zorgdiploma? Het kan!

Binnen onze academie kunnen zorgmedewerkers on the job, met persoonlijke begeleiding van onze docenten, gericht hun Mbo of Hbo diploma halen. Deze route is vooral interessant voor werknemers die al (praktijk)ervaring hebben opgedaan m.b.t. het zorgdiploma dat ze willen behalen, denk aan:

  • Opstromers: bijv. van zorgverlener (niveau 2) naar Verzorgende IG (niveau 3) en vervolgens ook naar Mbo/Hbo Verpleegkunde.
  • Verzilveraars: Mensen die al op het gewenste diplomaniveau opereren, en dit met een formeel diploma willen verzilveren. Bijv. de verpleegkundige met Mbo 4 diploma die al jaren op Hbo niveau werkzaam is en nu het diploma wil halen.
  • Zij-instromers: van bijv. Social Work naar Mbo/Hbo Verpleegkunde.

Voordelen voor werknemer:

Werknemers beheersen door hun ervaring vaak al een (substantieel) deel van de diploma-eisen. Terug naar de schoolbanken werkt voor hen niet motiverend. Binnen ons concept blijven deze werknemers binnen uw zorginstelling volledig aan het werk en leren ze op de werkplek.

Voordelen voor werkgever:

  • Aanzienlijk sneller en goedkoper dan Mbo of Hbo via de schoolbanken.
  • Volledig afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de kandidaat en van de organisatie.
  • Motiverender, want het concept is op werkende volwassenen afgestemd.
  • Geen verletkosten, want de medewerker leert alles op de werkplek.

Leeruitkomsten

Onze opleidingen werken met leeruitkomsten. Waar bij traditionele opleidingen een vast opleidingscurriculum gevolgd moet worden, leert een kandidaat bij ons alleen wat nog niet beheerst wordt. Om leerweg- en leeromgeving-onafhankelijk op te leiden, is het belangrijk om uit te gaan van wat iemand uiteindelijk moet kunnen (de leeruitkomsten). Deze leeruitkomsten zijn zo concreet mogelijk opgesteld om te bepalen wat iemand kan doen (een dienst) of opleveren (een product) om te laten zien dat hij de leeruitkomsten beheerst.
Lees meer over leeruitkomsten op de website van de NVAO, de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie.

 

Meer informatie?

Weten wat wij voor werknemers en werkgevers kunnen betekenen?
Kijk op onze kandidaten- of werkgeverspagina. We komen graag met jullie in contact!

Of meer lezen over ons concept?
Lees meer over de Gepersonaliseerde Leerroute.

Verpleegkunde-diploma-halen-1080x675

De laatste berichten

De gepersonaliseerde leerroute voor ZZP’ers

Het verhaal van Giorgio,  verpleegkundige in opleiding.Giorgio Ashruf is ZZP’er in de geestelijke gezondheidzorg. Hij werkt bij diverse organisaties, waaronder bij Inforsa in Amsterdam. Inforsa begeleidt cliënten op het gebied van psychiatrische problematiek, vaak in...

Het belang van de juiste leerstijl

Peter Korringa van UWV heeft er voor gekozen een medewerkster van zijn team via de Gepersonaliseerde Leerroute van Academie Werkend Leren op te leiden tot mbo Juridisch Administratief Dienstverlener. Wij vroegen hem naar de reden. Het huidige onderwijssysteem is in...

Ervaringen van een kandidaat “MBO Managementassistent”

Mariska Michèl is secretaresse bij UWV en wil haar ervaringen inzetten om gericht door te ontwikkelen richting het diploma Managementassistent. Nu ze even bezig is met de Gepersonaliseerde Leerroute zijn we benieuwd hoe het met haar gaat. Waarom heb je gekozen voor de...