Ontwikkeladvies loopbaan door jobcoaches

door | nov 24, 2020 | Bedrijven, Economie, Gepersonaliseerde Leerroute

Ontwikkeladvies loopbaan

Ontwikkeladvies loopbaan door jobcoaches

Als onderdeel van “Nederland Leert door” kunnen werknemers een gratis ontwikkeladvies krijgen bij een jobcoach. Werknemers kunnen hiervan gebruik maken als ze:

  • een (andere) baan zoeken en willen weten wat daarvan de mogelijkheden zijn
  • twijfelen of hun huidige baan nog wel bij ze past
  • willen weten waar mogelijkheden en kansen liggen voor in de toekomst

Passende werkplek

Belangrijk is dat ze een relatie hebben tot de arbeidsmarkt. Zeker in deze Corona-tijd komt het daarbij regelmatig voor dat iemand werk zoekt waarvoor hij nog niet volledig is gekwalificeerd. Denk bijvoorbeeld aan trajecten ‘van werk naar werk’ tussen sectoren of zij-instroomtrajecten. De werkzoekende wil vaak wel in een andere functie of sector aan de slag, maar het lukt hem niet een betrekking te vinden omdat hij niet beschikt over het juiste diploma. De werkgever, zeker in groeisectoren, wil wel nieuwe werknemers aannemen maar heeft de eis dat ze gediplomeerd moeten zijn.

Interessante route voor zowel werkgevers als werknemers

Academie Werkend Leren biedt een oplossing voor zowel de werkgever als de werknemer in deze situaties. Werknemers kunnen via onze Gepersonaliseerde Leerroute namelijk ‘on the job’ en met erkenning van hun eerder verworven competenties heel gericht hun diploma op de werkvloer halen. De begeleiding wordt 100% afgestemd op de mogelijkheden en de situatie van de werknemer en de werkgever. Dit is motiverend voor de werknemer omdat hij/zij alleen leert wat nodig is voor het diploma in de situatie waarin het ook toegepast moet worden. Het voordeel voor werkgevers is dat zij nagenoeg geen verletkosten of verlettijd hebben. Ze kunnen de werknemer direct inzetten en kunnen er op vertrouwen dat na een periode de werknemer zijn of haar diploma heeft. Ze kunnen onze begeleiding ook beschouwen als intensieve inwerkperiode waarin ze het vak heel gericht leren. De werknemer hoeft bij ons niet een hele mbo of hbo opleiding te gaan volgen van enkele jaren, met vaste school. Hij/zij leert alleen wat nog niet beheerst wordt en ontwikkelt zich zeer gericht in de praktijk richting diploma.

Meer informatie

Jobcoaches, werkgevers en werknemers die geïnteresseerd zijn in zo’n route, kunnen meer hierover lezen op onze website www.academiewerkendleren.nl of even contact met mij opnemen via paul@academiewerkendleren.nl om maatwerkoplossingen te zoeken.

Paul van Deursen

De laatste berichten

De gepersonaliseerde leerroute voor ZZP’ers

Het verhaal van Giorgio,  verpleegkundige in opleiding.Giorgio Ashruf is ZZP’er in de geestelijke gezondheidzorg. Hij werkt bij diverse organisaties, waaronder bij Inforsa in Amsterdam. Inforsa begeleidt cliënten op het gebied van psychiatrische problematiek, vaak in...

Niet terug naar school, wel een zorgdiploma!

Niet terug in de schoolbanken en toch een zorgdiploma? Het kan!Binnen onze academie kunnen zorgmedewerkers on the job, met persoonlijke begeleiding van onze docenten, gericht hun Mbo of Hbo diploma halen. Deze route is vooral interessant voor werknemers die al...