basis of senior kwalificatie examinering (BKE of SKE)

Haal je erkende BKE of SKE certificaat on the job

Wil jij graag je BKE of SKE certificaat halen? Heb jij als docent al ervaring op het gebied van toetsing en examinering?  bijvoorbeeld omdat je als hbo of mbo docent al toetsen en examens organiseert, borgt, ontwikkelt, afneemt of analyseert? Dan is de gepersonaliseerde leerroute BKE of SKE  van Academie Werkend Leren dé oplossing voor jou! Onze unieke aanpak stelt jou in staat om volledig op maat te leren, met behulp van persoonlijke begeleiding en uitgaande van je al opgedane ervaringen.

BKE en SKE op maat

Met onze flexibele BKE en SKE opleidingen kan jij in je eigen praktijk als docent je BKE  of SKE halen. Geen vaste dagdelen terug naar de schoolbanken, maar leren in je eigen tempo en op je eigen plek. En het mooie is: je kan direct starten! Onze gepersonaliseerde leerroute is namelijk altijd beschikbaar en volledig op maat gemaakt voor jouw situatie.

Geen vaste cursusdagen, maar leren op de werkvloer. Volg jouw gepersonaliseerde leerroute voor een unieke leerervaring. Flexibel studeren geeft veel vrijheid.

In het kort

 • }Duur - afhankelijk van ervaring
 • Voorwaarden - (Deels) werkzaam als docent in je rol als toetser of examinator. Enige ervaring op het gebied van toetsing en examinering Pro-actieve werk/ leerhouding
 • Kosten - € 1.500,- exclusief btw
 • Startdatum - op ieder gewenst moment starten

Kosten, looptijd en fasering

Alle praktische informatie op een rij

Doel en opzet

Het doel is jou als werkende docent je BKE of SKE certificaat te laten halen in de praktijk, op je eigen werkplek in je eigen tempo.

Opzet:

 • Bij de start leggen we je alles uit over de begeleiding, het leren in de praktijk en de examinering.
 • We kijken naar jouw kennis en ervaring op alle BKE en SKE eisen en wat je nog moet leren om het certificaat te halen.
 • We maken met en voor jou een leerplan op maat.
 • Tijdens de opleiding krijg je persoonlijke begeleiding van ons en toegang tot de digitale leeromgeving met alle literatuur, oefeningen enz.

Toelatingseisen

 • De Gepersonaliseerde Leerroute is jou op het lijf geschreven als je praktijkgericht alléén de onderdelen van toetsing en examinering wilt leren die je nog niet beheerst. Verder:

  • heb je al wat ervaring op het gebied van toetsing en examinering.
  • heb je relevant werk in het Mbo of Hbo onderwijs.
  • heb je een pro-actieve werkhouding.

Startdata

We vinden het belangrijk dat je de opleiding goed kunt combineren met je werk en privésituatie. Daarom bieden we flexibele startmogelijkheden en maken we gebruik van leermiddelen die uitstekend geschikt zijn voor de praktijk. In overleg bepalen we samen een geschikt startmoment.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod in het leertraject

 • Betrouwbaar en transparant kunnen toetsen en beoordelen
 • Toetsresultaten analyseren
 • Toets construeren
 • Toetsbeleid kunnen analyseren, eventueel verbeteren en implementeren (SKE)
 • Toetsprogramma analyseren, ontwerpen en/of verbeteren (SKE)
 • Bijdrage leveren aan de professionalisering van je collega’s (SKE)

Afronding

Tijdens de leerroute houd je bij hoe je je leerdoelen hebt opgepakt en uitgevoerd. Dit beschrijf je in je portfolio. aan de hand van concrete beroeppsproducten. Als je alles wat je moet aantonen hebt aangetoond nemen we een portfolio assessment af.

Kosten

€1500 excl btw.

Betaalt je werkgever?
Dan stellen wij standaard één factuur op. Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.Vaak zijn werkgevers bereid de kosten voor een leertraject op zich te nemen. Leren en ontwikkelen leidt namelijk tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar.

Tevreden klanten

Deze kandidaten gingen je voor

Werkwijze

De leerroute van Academie Werkend Leren

De Gepersonaliseerde Leerroute is jou op het lijf geschreven als je praktijkgericht alléén de onderdelen van toetsing wilt leren die je nog niet beheerst.

1. Jouw ervaring en kennis

De eerste fase van je traject brengen we in kaart wat je al weet en kan van toetsing en examinering. Dit doe je aan de hand van (onder andere) reeds opgedane werkervaring en gemaakt toets en examenwerk.

2. Plan van aanpak

Vervolgens stellen we samen met jou en je werkgever een plan van aanpak op, waarbij we kijken waar en hoe je de nog ontbrekende kennis en vaardigheden het beste kan leren in de praktijk. Zoveel mogelijk van wat je nog moet leren doe je tijdens je werk.

3. Afronding en certificering

Tot slot begeleiden wij jou individueel naar het bke of ske certificaat. Je maakt hierbij jouw portfolio met ervaringen compleet dat uiteindelijk beoordeeld wordt door onze onderwijskundigen.

drie personen zitten naast elkaar, 1 met een boek open de anders chrijft notities
Over Academie Werkend Leren

Ga voor flexibiliteit

Ontdek de praktijkgerichte leerweg van Academie Werkend Leren. Hier kun jij als professional een erkend  certificaat halen door te studeren tijdens én in jouw baan. Jij bepaalt het tempo, de vorm en de volgorde van jouw studie.

Geen verplichte uren in de schoolbanken, maar leren op de werkvloer. Volg jouw gepersonaliseerde leerroute voor een unieke leerervaring. Flexibel studeren geeft veel vrijheid.

Erkend bke/ske certificaat

Flexibel

Je bepaalt zelf het tempo en de volgorde van je traject, zodat je het kan afstemmen op jouw dagelijkse werk en ervaringen.

Praktijkgericht

Bij ons leer je alles op de werkvloer. We stimuleren het leren binnen jouw eigen onderwijspraktijk.

Nog vragen of even overleggen?

Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Wil je meteen kennismaken en bespreken of een persoonlijke leerroute bij jou en jouw carrièrepad past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

contact opnemen medewerkers awl

Veelgestelde vragen

Is er nog iets onduidelijk?

Wij begrijpen het als je nog vragen hebt over onze leerroute. Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op, wij geven je graag antwoord!

Wat is het verschil tussen Academie Werkend Leren en traditioneel onderwijs?

Academie Werkend Leren verschilt van traditioneel onderwijs doordat het de nadruk legt op het combineren van theoretische kennis met praktijkervaring op de werkplek. Je kunt meteen relevante vaardigheden te ontwikkelen en deze in je huidige werk opnemen.

Kan ik mijn eigen leertraject vormgeven binnen Academie Werkend Leren?
Ja, binnen Academie Werkend Leren heb je de mogelijkheid om je eigen leertraject vorm te geven. De gepersonaliseerde leerroute biedt flexibiliteit en maatwerk, zodat je jouw leerproces kunt aanpassen aan je individuele behoeften, interesses en doelen.
Hoe word ik begeleid tijdens de persoonlijke leerroute?
Tijdens de persoonlijke leerroute word je begeleid door ervaren leerregisseurs en inhoudelijk experts. Zij ondersteunen jou bij het stellen van doelen, het ontwikkelen van een leerplan en het reflecteren op je leerervaringen. Je krijgt persoonlijke begeleiding en feedback om het beste uit jezelf te halen.
Zijn er mogelijkheden voor praktijkervaring tijdens Academie Werkend Leren?

Ja, praktijkervaring is een essentieel onderdeel van Academie Werkend Leren. Je krijgt de kans om direct in de praktijk te leren en werkervaring op te doen via werkplekleren en projecten. Dit stelt je in staat om je theoretische kennis toe te passen en waardevolle professionele vaardigheden te ontwikkelen.

Wat zijn de carrièremogelijkheden na het volgen van de persoonlijke leerroute?

Na het volgen van de persoonlijke leerroute bij Academie Werkend Leren ben je goed voorbereid op het vervolg van je carrière. Je hebt relevante werkervaring, praktische vaardigheden en een sterke theoretische basis. Dit opent de deuren naar diverse loopbaanmogelijkheden in jouw vakgebied.