Voor zorg- en onderwijs-organisaties

Ontdek de kracht van gepersonaliseerd leren

Werknemers die al enige tijd op een specifiek niveau in de zorg of het onderwijs werken maar nog geen diploma of bevoegdheid hebben, hebben nu de mogelijkheid hun opgedane kennis en vaardigheden in te zetten om snel en gericht een erkend mbo of hbo diploma te behalen, zoals Onderwijsassistent, PABO, VIG, MBO-V en HBO-V.

academie-werkend-leren-bedrijven-zakelijk
Daarom gepersonaliseerd leren

Optimaal benutten van werkervaring!

Bent u op zoek naar een slimme manier om uw medewerkers in de zorg of het onderwijs te ondersteunen bij het behalen van hun mbo- of hbo-diploma’s? Ziet u in het gericht opleiden in de praktijk een deel van de oplossing van het lerarentekort of de tekorten aan zorgpersoneel? Geef hen de kans om hun waardevolle werkervaring daarbij maximaal te benutten.

Onze unieke aanpak stelt hen in staat hun reeds verworven ervaring te verzilveren, waardoor ze grote delen van het diploma al kunnen aantonen. Met ons traject kunnen uw medewerkers de ontbrekende stukjes van hun opleiding aanvullen door gerichte scholing on-the-job. Ze hoeven niet terug naar de schoolbanken en dat scheelt weer kostbare tijd dat beter voor het bord of aan het bed besteed kan worden.

Dit flexibele concept is perfect geschikt voor mensen die al een tijdje in de zorg of het onderwijs werken en deze rijke werkervaring nu eens willen verzilveren. Maar ook voor zij-instromers die hun competenties vanuit een ander vak willen inzetten om de overstap naar de zorg of het onderwijs te vergemakkelijken. Tot slot ook voor opstromers die hun relevante competenties een niveau hoger willen krijgen (bv van VIG naar MBO-V of van MBO- V naar HBO- V; of van Onderwijsassistent naar PABO). Investeer vandaag nog in uw werknemers en zie hoe hun ervaring tot bloei komt!

Met deze partijen werken wij samen

Alle kenmerken op een rijtje

Intensieve, persoonlijke maatwerkbegeleiding voor uw medewerkers

Onze begeleiding is individueel en op maat: onze leerregisseur volgt uw medewerker op de voet en persoonlijk om hem of haar direct en passend te kunnen helpen bij zijn of haar ontwikkeling. Hij of zij kent de specifieke context van uw school of zorgorganisatie uitstekend. Dit is waar wij ons nadrukkelijk onderscheiden van andere hbo- en mbo-opleidingen in Nederland.

Bij ons krijgt uw medewerker de persoonlijke aandacht die hij of zij verdient om succesvol te kunnen leren en groeien.

Leren én oefenen op de werkvloer

Zo wordt het geleerde direct in de educatieve of zorgpraktijk toegepast, wat ervoor zorgt dat het beter beklijft en een betere transfer heeft.

Maatwerk

Met een gepersonaliseerd leertraject passen wij het tempo, de inhoud en de leermethoden aan de behoefte van uw medewerker(s) aan.

Persoonlijk

Tijdens het traject wordt uw medewerker aan één leerregisseur gekoppeld. Deze leerexpert is het gezicht en aanspreekpunt voor zowel u als uw medewerker.

Gericht op alle eisen

Onze begeleiding is volledig doelgericht afgestemd op de eisen die aan het mbo of hbo diploma verbonden zijn.

Domeinen waarvoor wij opleiden

Zorg

&

Onderwijs

v

Sociaal domein

Economie en communicatie

Tevreden klanten

Deze organisaties kozen voor flexibel opleiden

Werkwijze

De leerroute van Academie Werkend Leren

Bent u op zoek naar manieren om uw medewerkers effectief én efficiënt op te leiden? Onze gepersonaliseerde leerroute helpt u graag verder.

1. Ontwerpfase

In de eerste 2 maanden gaat uw medewerker aan de slag met het gericht aantoonbaar maken van bestaande competenties. Dit wordt gedaan aan de hand van oa. diploma’s, certificaten en relevante werkervaring.

2. Ontwikkelfase

In de daarop volgende (ongeveer 8 maanden) wordt er gericht, in de praktijk, geleerd en geoefend voor leerdoelen en opdrachten.

3. Afronding

Tijdens de laatste maanden van de leerroute wordt het portfolio compleet gemaakt. Deze wordt samen met de andere leeropdrachten opgestuurd naar een geaccrediteerde onderwijsinstelling.

Meer weten?

Ons concept is radicaal anders dan dat van andere scholen. Bij ons geen vast curriculum, klassen, aanwezigheidsverplichting, tussentoetsen, roosters, groepsopdrachten, studieloopbaanlessen en stages. Bij ons duurt een traject niet vier jaar maar tussen de 12-16 maanden. Bij ons wordt het onderwijs volledig ingericht op de manier waarop volwassenen (willen) leren.
Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat u met vragen zit. Hoe doen jullie dit? hoe werkt het precies? wat zijn jullie rendementen en resultaten? Daarom komen we heel graag met u in contact om uw vragen te beantwoorden en te kijken wat de maatwerkmogelijkheden zijn voor uw school of zorgorganisatie. Neem gerust contact met ons op.

Nog vragen of even overleggen?

Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Wilt u meteen kennismaken en bespreken of een persoonlijke leerroute bij uw medewerkers carrièrepad past? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.

contact opnemen medewerkers awl

Veelgestelde vragen

Is er nog iets onduidelijk?

Wij begrijpen als u nog vragen heeft over onze leerroute. Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heeft u een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op, wij geven u graag antwoord!

Wat is het verschil tussen Academie Werkend Leren en traditioneel onderwijs?

Academie Werkend Leren verschilt van traditioneel onderwijs doordat het de nadruk legt op het leren vanuit praktijkervaring op de werkplek. Kennis en vaardigheden worden in de praktijk ontwikkeld vanuit bestaande voorkennis en onmiddellijk in de relevante beroepscontext geoefend en toegepast. De werkplek is daarbij de basis. Verder begeleiden wij individueel en niet klassikaal en leiden wij op in 12-16 maanden ipv vier jaar.

Kan een kandidaat zijn eigen leertraject vormgeven binnen Academie Werkend Leren?

Ja, binnen Academie Werkend Leren is de kern dat de kandidaat zijn of haar eigen leertraject vormgeeft. De gepersonaliseerde leerroute biedt flexibiliteit en maatwerk, zodat het leerproces wordt aangepast aan de individuele behoeften, interesses en doelen van de kandidaat en de organisatie.

Hoe ziet de begeleiding tijdens de persoonlijke leerroute er uit?

Tijdens de persoonlijke leerroute wordt de kandidaat begeleid door ervaren leerregisseurs en inhoudelijk experts. Wij hebben didactisch onderlegde leerregisseurs en inhoudelijke vakexperts. Zij ondersteunen de kandidaat bij het stellen van doelen, het ontwikkelen van een leerplan en het reflecteren op leerervaringen. De leerregisseur geeft persoonlijke begeleiding en feedback om op elk moment en in elke fase het beste uit de kandidaat te halen.

Zijn er mogelijkheden voor praktijkervaring tijdens Academie Werkend Leren?

Ja, praktijkervaring is een essentieel onderdeel van Academie Werkend Leren. Kandidaten krijgen de kans om direct in de praktijk te leren en werkervaring op te doen via werkplekleren en projecten. Dit stelt hem of haar in staat om theoretische kennis toe te passen en waardevolle professionele vaardigheden te ontwikkelen.

Wat zijn de carrièremogelijkheden na het volgen van de persoonlijke leerroute?

Na het volgen van de persoonlijke leerroute bij Academie Werkend Leren kan de kandidaat zijn volgende carrière-stap maken. Hij heeft relevante werkervaring, praktische vaardigheden, een sterke theoretische basis en een mbo of hbo diploma. Dit opent de deuren naar diverse loopbaanmogelijkheden in de zorg of  het onderwijs waarvoor certificering nodig is (didactisch bekwaam of BIG geregistreerd).