Voor bedrijven

Ontdek de kracht van gepersonaliseerd leren

Werknemers die al enige tijd op een specifiek niveau werken of willen doorgroeien naar een volgend niveau, maar nog geen diploma of bevoegdheid hebben, hebben nu de mogelijkheid hun opgedane kennis en vaardigheden in te zetten om snel en gericht een erkend mbo of hbo diploma te behalen.

academie-werkend-leren-bedrijven-zakelijk
Daarom gepersonaliseerd leren

Optimaal benutten van werkervaring!

Bent u op zoek naar een slimme manier om uw medewerkers te ondersteunen bij het behalen van hun mbo- of hbo-diploma’s? Geef hen de kans om hun waardevolle werkervaring daarbij maximaal te benutten.

Onze unieke aanpak stelt hen in staat hun reeds verworven ervaring te verzilveren, waardoor ze grote delen van het diploma al kunnen aantonen. Met ons traject kunnen uw medewerkers de ontbrekende stukjes van hun opleiding aanvullen door gerichte scholing on-the-job. Ze hoeven niet terug naar de schoolbanken.

Dit flexibele concept is perfect geschikt voor verzilveraars die hun rijke ervaring willen valoriseren, zij-instromers die hun algemene competenties willen inzetten om een ander diploma op hetzelfde niveau te behalen en opstromers die toe zijn aan hun volgende ontwikkelstap. Investeer vandaag nog in uw werknemers en zie hoe hun ervaring tot bloei komt!

Met deze partijen werken wij samen

Alle kenmerken op een rijtje

Intensieve, persoonlijke maatwerkbegeleiding voor uw medewerkers

Onze begeleiding is individueel en op maat: onze leerregisseur volgt uw medewerker op de voet en persoonlijk om hem of haar direct en passend te kunnen helpen bij zijn of haar ontwikkeling. Dit is waar wij ons nadrukkelijk onderscheiden van andere hbo- en mbo-opleidingen in Nederland.

Bij ons krijgt uw medewerker de persoonlijke aandacht die hij of zij verdient om succesvol te kunnen leren en groeien.

Leren én oefenen op de werkvloer

Zo wordt het geleerde direct in de praktijk toegepast, wat ervoor zorgt dat het beter beklijft.

Maatwerk

Met een gepersonaliseerd leertraject passen wij het tempo, de inhoud en de leermethoden aan de behoefte van uw medewerker(s) aan.

Persoonlijk

Tijdens het traject wordt uw medewerker aan één leerregisseur gekoppeld. Deze leerexpert is het gezicht en aanspreekpunt voor zowel u als uw medewerker.

Gericht op alle eisen

Onze begeleiding is volledig doelgericht afgestemd op de eisen die aan het diploma verbonden zijn.

Domeinen waarvoor wij opleiden

Zorg

&

Onderwijs

v

Sociaal domein

Economie en communicatie

Tevreden klanten

Deze bedrijven kozen voor flexibel opleiden

Werkwijze

De leerroute van Academie Werkend Leren

Bent u op zoek naar manieren om uw medewerkers effectief én efficiënt op te leiden? Onze gepersonaliseerde leerroute helpt u graag verder.

1. Ontwerpfase

In de eerste 2 maanden gaat uw medewerker aan de slag met het gericht aantoonbaar maken van bestaande competenties. Dit wordt gedaan aan de hand van oa. diploma’s, certificaten en relevante werkervaring.

2. Ontwikkelfase

In de daarop volgende (ongeveer 8 maanden) wordt er gericht, in de praktijk, geleerd en geoefend voor leerdoelen en opdrachten.

3. Afronding

Tijdens de laatste maanden van de leerroute wordt het portfolio compleet gemaakt. Deze wordt samen met de andere leeropdrachten opgestuurd naar een geaccrediteerde onderwijsinstelling.

Maatwerkprijs opvragen?

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het opleiden van meerdere werknemers tegelijkertijd? Bespreek dan de mogelijkheden en staffelkortingen met ons. Bij Academie Werkend Leren maken wij graag een op maat gemaakte prijsindicatie gebaseerd op uw opleidingswensen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nog vragen of even overleggen?

Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Wilt u meteen kennismaken en bespreken of een persoonlijke leerroute bij uw medewerkers carrièrepad past? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.

contact opnemen medewerkers awl

Veelgestelde vragen

Is er nog iets onduidelijk?

Wij begrijpen als u nog vragen heeft over onze leerroute. Hieronder vind u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heeft u een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op, wij geven u graag antwoord!

Wat is het verschil tussen Academie Werkend Leren en traditioneel onderwijs?

Academie Werkend Leren verschilt van traditioneel onderwijs doordat het de nadruk legt op het combineren van theoretische kennis met praktijkervaring op de werkplek. Je kunt meteen relevante vaardigheden te ontwikkelen en deze in je huidige werk opnemen.

Kan ik mijn eigen leertraject vormgeven binnen Academie Werkend Leren?
Ja, binnen Academie Werkend Leren heb je de mogelijkheid om je eigen leertraject vorm te geven. De gepersonaliseerde leerroute biedt flexibiliteit en maatwerk, zodat je jouw leerproces kunt aanpassen aan je individuele behoeften, interesses en doelen.
Hoe word ik begeleid tijdens de persoonlijke leerroute?
Tijdens de persoonlijke leerroute word je begeleid door ervaren leerregisseurs en inhoudelijk experts. Zij ondersteunen jou bij het stellen van doelen, het ontwikkelen van een leerplan en het reflecteren op je leerervaringen. Je krijgt persoonlijke begeleiding en feedback om het beste uit jezelf te halen.
Zijn er mogelijkheden voor praktijkervaring tijdens Academie Werkend Leren?
Ja, praktijkervaring is een essentieel onderdeel van Academie Werkend Leren. Je krijgt de kans om direct in de praktijk te leren en werkervaring op te doen via werkplekleren en projecten. Dit stelt je in staat om je theoretische kennis toe te passen en waardevolle professionele vaardigheden te ontwikkelen.
Wat zijn de carrièremogelijkheden na het volgen van de persoonlijke leerroute?
Na het volgen van de persoonlijke leerroute bij Academie Werkend Leren ben je goed voorbereid op het vervolg van je carrière. Je hebt relevante werkervaring, praktische vaardigheden en een sterke theoretische basis. Dit opent de deuren naar diverse loopbaanmogelijkheden in jouw vakgebied.