Hbo Human Resource Management

Behaal je officiële HBO HRM diploma via werkervaring

Kies voor een op maat gemaakte en praktische opleiding tot HRM professional voor volwassenen met onze gepersonaliseerde leerroute. Hierbij krijg je de kans om te leren door te handelen in je huidige rol. Je huidige functie wordt daarmee de ideale omgeving om je kennis uit te breiden en je carrière verder te ontwikkelen. Als je al werkzaam bent binnen het werkveld van personeelszaken dan is deze opleiding écht een aanrader. Vooral als je je wilt specialiseren in personeelsmanagement.

Let op: deze pagina bevat informatie voor kandidaten. Bent u werkgever, dan verwijzen wij u naar onze werkgeverspagina.

Behaal je diploma Hbo Human Resource Management in de praktijk

Deze HRM-leerroute is ook zeer geschikt voor wie nog niet als manager in HR werkt, maar wel toe is aan een volgende carrièrestap. Bijvoorbeeld voor medewerkers personeelszaken. Je doorgroeimogelijkheden worden hiermee vergroot. Hierdoor heb je goede carrièreperspectieven op de arbeidsmarkt.

Je behaalt je diploma door het volgen van onze Gepersonaliseerde Leerroute. Je leert in je huidige passende baan door het geleerde direct toe te passen in je werk! Je wordt hierbij geholpen door een van onze leerregisseurs. Deze begeleidt je op maat.

In het kort

 • ZNiveau - erkend Hbo Bachelor-diploma
 • }Duur - 12 maanden
 • Kosten - € 9.900 (excl BTW)
 • PWeekstructuur - 4 dagen eigen organisatie, 4 uur (zelf)studie
 • Voorwaarden - relevante werkplek, minimaal 1 jaar werkervaring, minimaal mbo-4 of havo-diploma
 • Startdatum - op ieder gewenst moment starten

Jezelf ontwikkelen als professional bij de academie werkend leren

Werken als Human Resource Manager

Als Human Resource Manager weet je je werknemers te motiveren om hun kennis en kunde in te zetten voor het beter presteren van je organisatie. Je helpt je medewerkers aan werk dat bij hen past. Daarbij werk je voor je organisatie aan een duurzaam HRM-beleid.

Werkzaamheden kunnen variëren van het werven en aannemen van personeel, het geven van loopbaanadviezen en verzorgen van trainingen. Maar ook het adviseren van het management bij reorganisaties hoort tot je taken alsmede het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden.

Het beroep

Als Human Resource Manager houd je je bezig met de volgende zaken:

 • Ontwikkelen en formuleren van HRM-beleid
 • Uitvoeren van recruitment en selectie vanuit employee journey en -branding
 • Herkennen en benutten van talenten en competenties binnen de organisatie
 • Het inzetten van HRM-performancemanagement en HRM-analytics

Daarnaast ga je je kennisniveau verdiepen en verbreden op tal van andere gebieden. Denk oa. aan arbeidsrecht, gespreksvaardigheden, strategie en verandermanagement.

Kosten, looptijd en fasering

Alle praktische informatie op een rij

Doel en opzet

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkende volwassenen die hun Hbo-Bachelor Human Resource Management willen behalen. Op je relevante werkplek leer je het vak in de praktijk.

 • Bij de start van de opleiding nemen we persoonlijk contact met je op. We leggen dan de begeleiding, het leren in de praktijk en de examinering uit. We kijken dan ook nauwkeurig welke kennis en ervaring je als business professional hebt en wat je allemaal nog moet leren voor het Hbo Bachelor-diploma.
 • Voor het ontbrekende deel maken we een maatwerk-ontwikkelplan met en voor jou. Tijdens de opleiding volg je ons begeleidingsprogramma. Daarnaast krijg je toegang tot de digitale leeromgeving van Academie Werkend Leren, waar je alle informatie voor je opleiding vindt.

Wij begrijpen hoe het is om volwassenen op te leiden. Zo zorgen wij ervoor dat je de leerroute goed kunt combineren met je werk en privé-situatie. Ook zijn de leermiddelen die in deze opleiding worden gebruikt uitstekend geschikt voor de praktijk. Hierdoor werk je heel doelgericht aan het programma. Wij maken het je zo makkelijk mogelijk om je diploma te halen.

Toelatingseisen

Je kunt deelnemen aan deze leerroute als je:

 • relevante werkervaring hebt in het werkveld van personeelszaken,
 • 4 dagen per week werkzaam bent in deze rol,
 • gemiddeld 2 uur aan zelfstudie kunt besteden,
 • op je werkplek 1-2 uur per week begeleiding aanwezig is van een ervaren en gediplomeerde collega
 • een proactieve werk-/leerhouding hebt.
 • een HAVO of MBO 4 diploma hebt.

Het hebben van aantoonbare bewijzen (certificaten ed.) zorgt dat de gepersonaliseerde leerroute Hbo Human Resource Management nóg beter bij jouw leerbehoefte aansluit.

Startdata

De start van het traject is flexibel. In overleg met jou bepalen we een goed moment.

Begeleiding

Tijdens het traject Hbo-Bachelor Human Resource Management word je op verschillende manieren begeleid.
Je krijgt een leerregisseur van Academie Werkend Leren voor de voortgang in je leertraject. Op je werkplek is een ervaren collega aangewezen die een leer-expert kan zijn. Dit is vaak een ervaren collega met het gewenste diploma. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren.

Programma

Tijdens de leerroute ga je leren in je huidige baan. Alle -nog aan te leren- kennis en vaardigheden ga je in de praktijk uitvoeren door middel van concrete leerdoelen. Afgestemd op de kennis en ervaring die je nu al bezit. Je gaat je kennis en vaardigheden aantonen en uitbouwen op oa. het gebied van:

 • het vertalen van organisatiebeleid en omgevingsaspecten
 • het toepassen van effectieve werving, selectie en assessment
 • het realiseren van de gewenste match tussen vraag en aanbod van arbeid op micro-, meso- en macroniveau
 • het ontwikkelen van individuen, teams en organisaties
 • het realiseren van HRM-producten en -diensten

Afronding

Tijdens de leerroute houd je bij hoe je je leerdoelen hebt opgepakt en uitgevoerd. Dit beschrijf je in je portfolio.

Diploma
Nadat je voor alle leerdoelen hebt aangetoond en beschreven dat je deze beheerst, wordt je portfolio aangeboden bij een erkende Hbo-opleider in Nederland waarmee wij samenwerken. Deze opleider is geaccrediteerd door het ministerie van OCW. Zij beoordelen of je het vak beheerst. Uiteraard begeleiden wij jou daarbij.

Afstudeeropdracht
Tijdens deze Hbo-leerroute voer je een afstudeeropdracht uit. De afstudeeropdracht bestaat uit een combinatie van literatuuronderzoek en praktijkonderzoek. Het is de bedoeling dat de afstudeeropdracht wordt uitgevoerd in een voor de opleiding relevante werkomgeving. Vaak is dit je eigen werkplek, of een andere afdeling binnen de organisatie waar je werkt

Beoordelingskader
Bij de ontwikkeling en uitvoering van het landelijke Beoordelingskader Human Resource Management centraal. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het erkende Hbo Bachelor diploma ‘Human Resource Management’, zoals ingeschreven in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO).

Kosten

€9.900 excl BTW.

Als je langer dan 12 maanden nodig hebt om je leertraject af te ronden, kunnen we het leertraject eenvoudig per maand verlengen voor een vast bedrag van € 375,-.

Betaalt je werkgever?
Vaak zijn werkgevers bereid de kosten voor een leertraject op zich te nemen. Leren en ontwikkelen leidt namelijk tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar.

Betaalt je werkgever? Dan stellen wij standaard één factuur op. Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Tevreden klanten

Deze kandidaten gingen je voor

Werkwijze

De leerroute van Academie Werkend Leren

Tijdens het leertraject Hbo Human Resource Management word je intensief begeleid. Je kunt altijd met vragen terecht bij jouw leerregisseur. De begeleiding wordt volledig afgestemd op jouw specifieke werksituatie, voorkennis en tempo.

1. Ontwerpfase

In de eerste 2 maanden ga je aan de slag met het gericht aantoonbaar maken van je bestaande competenties. Dit doe je aan de hand van oa. diploma's, certificaten en je relevante werkervaring.

Daarna stel je een plan van aanpak op, samen met je leerregisseur.

2.Ontwikkelfase

In de daarop volgende (ongeveer 8 maanden) ga je gericht, in de praktijk leren en oefenen voor je leerdoelen en opdrachten.

Je benoemt hierbij wat het resultaat is van je leeropdrachten en welk gedrag je hierbij laat zien. Dit leg je vast in een portfolio.

3. Afstudeerfase

Indien je portfolio voldoet aan de gestelde eisen dient nog een praktijkgericht onderzoek uitgevoerd te worden bij de geaccrediteerde instelling. Hiervoor worden bijeenkomsten en aanvullende begeleiding georganiseerd.

Als alles goed is doorlopen, wordt het portfolio en praktijkgericht onderzoek voorgelegd aan de examencommissie en volgt diplomering.

pedagogisch medewerker met kind
Over Academie Werkend Leren

Ga voor flexibiliteit

Academie Werkend Leren biedt opleidingstrajecten in de praktijk aan. Deze leerweg is er speciaal voor volwassenen zoals jij die een erkend diploma willen halen door te studeren tijdens én in hun baan.

In het tempo, de vorm en volgorde die bij jou past. Zónder verplichte uren naar school te moeten. Zoals dat wel het geval is bij deeltijd-hbo onderwijs. 

Flexibel studeren geeft veel vrijheid. Dat is fijn, maar belangrijk is wel dat je zelfstandig kunt werken én leren, dat je proactief bent en dat je werkafspraken makkelijk kunt nakomen.

1 op 1 begeleiding

Jouw leerregisseur begeleidt je 1-op-1 bij alle vragen over je studie zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen.

Flexibel

Je bepaalt zelf het tempo en de volgorde van je traject, zodat je het kan afstemmen op jouw dagelijkse werk en ervaringen.

Praktijkgericht

Bij je leer-expert op jóuw werkvloer kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen.

Nog vragen of even overleggen?

Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Wil je meteen kennismaken en bespreken of een persoonlijke leerroute bij jou en jouw carrièrepad past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

contact opnemen medewerkers awl

Veelgestelde vragen

Is er nog iets onduidelijk?

Wij begrijpen het als je nog vragen hebt over onze leerroute. Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op, wij geven je graag antwoord!

Wat is het verschil tussen Academie Werkend Leren en traditioneel onderwijs?

Academie Werkend Leren verschilt van traditioneel onderwijs op verschillende punten:

 • Bij ons ga je niet terug naar de schoolbanken; alles leer je in de praktijk.
 • Bij ons wordt al je relevante werkervaring verzilverd. Je leert bij ons alleen die onderdelen van het diploma die je nog niet weet of beheerst.
 • Wij hebben niet een vaststaand programma. De inhoud, de manier van begeleiden en het tempo wordt 100% afgestemd op jouw persoon en situatie.
 • Bij ons is de begeleiding individueel en intensief.
Kan ik mijn eigen leertraject vormgeven binnen Academie Werkend Leren?
Ja, binnen Academie Werkend Leren heb je de mogelijkheid om je eigen leertraject vorm te geven. De gepersonaliseerde leerroute biedt flexibiliteit en maatwerk, zodat je jouw leerproces kunt aanpassen aan je individuele behoeften, interesses en doelen.
Hoe word ik begeleid tijdens de persoonlijke leerroute?

Tijdens de Gepersonaliseerde Leerroute word je begeleid door een ervaren leerregisseur. De leerregisseur ondersteunt jou bij het stellen van doelen, het ontwikkelen van een leerplan en het reflecteren op je leerervaringen. Je krijgt persoonlijke begeleiding en feedback om het beste uit jezelf te halen.

Zijn er mogelijkheden voor praktijkervaring tijdens Academie Werkend Leren?
Ja, praktijkervaring is een essentieel onderdeel van Academie Werkend Leren. In principe leren we je alles in en door middel van de praktijk. Dit stelt je in staat om je theoretische kennis toe te passen en waardevolle professionele vaardigheden te ontwikkelen.
Wat zijn de carrièremogelijkheden na het volgen van de persoonlijke leerroute?

Na het volgen van de persoonlijke leerroute bij Academie Werkend Leren ben je goed voorbereid op het vervolg van je carrière. Je hebt relevante werkervaring, praktische vaardigheden en een sterke theoretische basis. Dit opent de deuren naar diverse loopbaanmogelijkheden in jouw vakgebied.