kwaliteitsadviseur mbo hbo

Haal je certificaat kwaliteitsadviseur on the job

Ben je kwaliteitsadviseur, lid van de curriculumcommissie, onderwijskundige, projectleider, auditor, docent of onderwijskundig leider en wil je je opleiding(en) beter adviseren over hoe jullie de onderwijskwaliteit kunnen verbeteren? Wil je meer weten over het inspectiekader of de NVAO-standaarden? Wil je de tools om de PDCA-cyclus in jouw opleiding rond te maken?

Bij onze vorm van volwassenonderwijs leer je alles individueel en is de inhoud, volgorde, vorm en tempo van wat je leert volledig afgestemd op je eigen inhoudelijke behoeften als kwaliteitsadviseur.

Bovendien leer je alleen die onderdelen van de onderwijskwaliteit die je nog niet via ervaring zelf hebt opgedaan. Geen dubbel werk dus.

Kwaliteitsadviseur mbo/hbo op maat

Met onze flexibele leerroute kan jij aan de slag als kwaliteitsadviseur binnen je mbo of hbo instelling terwijl je jouw certificaat behaalt. Geen vaste dagen of avonden terug naar school, maar leren in je eigen tempo en op je eigen plek met je eigen kwaliteitstrajecten. En het mooie is: je kan direct starten! Onze gepersonaliseerde leerroutes is namelijk altijd beschikbaar en volledig op maat gemaakt voor jouw situatie.

Geen verplichte uren op school, maar leren op de werkvloer. Volg jouw gepersonaliseerde leerroute voor een unieke leerervaring. Flexibel studeren geeft veel vrijheid.

In het kort

  • }Duur - afhankelijk van ervaring c.a. 12 maanden
  • PWeekstructuur -We gaan er vanuit dat je gemiddeld drie dagen per week relevant werk hebt als kwaliteitsadviseur in het Mbo of Hbo. Daarbovenop besteed je 2 uur per week aan (zelf)studie en begeleiding.
  • Voorwaarden - (Deels) werkzaam als kwaliteitsadviseur, lid van de curriculumcommissie of onderwijskundig leider. Enige ervaring op het gebied van kwaliteitszorg en onderwijskwaliteit. Pro-actieve werk/ leerhouding
  • Kosten - € 1.500,- exclusief btw
  • Startdatum - op ieder gewenst moment starten

Werken als kwaliteitsadviseur op een mbo of hbo instelling

Een kwaliteitsadviseur heeft als hoofdtaak om de kwaliteit van het onderwijs en de dienstverlening van de instelling te bewaken, te verbeteren en te waarborgen.

De specifieke taken en verantwoordelijkheden van een kwaliteitsadviseur kunnen variëren afhankelijk van de instelling, maar over het algemeen omvatten ze  het ontwikkelen van kwaliteitsbeleid en kwaliteitsborgingssystemen, het begeleiden van evaluaties, accreditaties en inspectiebezoeken, kwaliteitsaudits, gegevensanalyses en rapportages, kwaliteitsadvies mbt curriculumontwikkeling en professionalisering van docenten en studentenbegeleiding.

Kosten, looptijd en fasering

Alle praktische informatie op een rij

Doel en opzet

Het doel is jou als werkende volwassene je certificaat kwaliteitsadvies te laten halen, in de praktijk, op je eigen werkplek in je eigen tempo.

Opzet:

  • Bij de start leggen we je alles uit over de begeleiding, het leren in de praktijk en de examinering.
  • We kijken naar jouw kennis en ervaring als kwaliteitsadviseur en wat je nog moet leren.
  • We maken met en voor jou een leerplan op maat.
  • Tijdens de opleiding krijg je persoonlijke begeleiding van ons en toegang tot de digitale leeromgeving met alle literatuur, oefeningen enz.

Toelatingseisen

  • (Deels) werkzaam als kwaliteitsadviseur, lid van de curriculumcommissie of onderwijskundig leider
  • Enige ervaring op het gebied van kwaliteitszorg en onderwijskwaliteit
  • Pro-actieve werk/ leerhouding

Startdata

We vinden het belangrijk dat je de opleiding goed kunt combineren met je werk en privésituatie. Daarom bieden we flexibele startmogelijkheden en maken we gebruik van leermiddelen die uitstekend geschikt zijn voor de praktijk. In overleg bepalen we samen een geschikt startmoment.

Programma

Tijdens de opleiding breid je jouw kennis en vaardigheden uit op het gebied van onder andere:

  • Wat is onderwijskwaliteit?
  • Hoe bouw je, gegeven de eisen die inspectiekader/nvao- standaarden stellen, een goed curriculum op?
  • Hoe borg je dat duurzaam?
  • Welke partijen spelen in het onderwijs welke rol en hoe werken ze daarbij optimaal samen?
  • Hoe kan je onderwijskwaliteit effectief evalueren?
  • Hoe maak je de PDCA-cyclus rond in het onderwijs?
  • Wat komt er kijken bij een audit?
  • Hoe creëer je bij je opleiding een professionele onderwijscultuur?

Afronding

Tijdens de leerroute houd je bij hoe je je leerdoelen hebt opgepakt en uitgevoerd. Dit beschrijf je in je portfolio. Als je alles wat je moet aantonen hebt aangetoond houden we een portfolio assessment.

Diploma
Als je aan alle eisen hebt voldaan en het assessment met een voldoende hebt afgerond, ontvang je het certificaat.

Kosten

€1.500 excl btw.

Betaalt je werkgever?
Dan stellen wij standaard één factuur op. Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.Vaak zijn werkgevers bereid de kosten voor een leertraject op zich te nemen. Leren en ontwikkelen leidt namelijk tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar.

Tevreden klanten

Deze kandidaten gingen je voor

Werkwijze

De leerroute van Academie Werkend Leren

Onze praktijkgerichte aanpak is perfect voor mensen die hun kennis en vaardigheden op het gebied van onderwijskwaliteit willen uitbreiden. En het beste nieuws is dat je een hele goede kans hebt het traject snel en succesvol af te ronden, dankzij onze individuele begeleiding en maatwerk aanpak.

1. Jouw ervaring en kennis

De eerste periode van je traject brengen we in kaart wat je al weet en welke competenties je al bezit. Dit doe je aan de hand van (onder andere) diploma’s, certificaten en reeds opgedane werkervaring.

2. Plan van aanpak

Vervolgens stellen we samen met jou en je werkgever een plan van aanpak op, waarbij we kijken waar en hoe je de nog ontbrekende kennis en vaardigheden het beste kan leren in de praktijk. Zoveel mogelijk van wat je nog moet leren doe je tijdens je werk.

3. Afronding

Tot slot begeleiden wij jou individueel naar het crtificaat. Je maakt hierbij jouw portfolio met kwaliteitservaringen compleet dat uiteindelijk beoordeeld wordt door onze assessoren.

twee vrouwen achter laptops kijken elkaar aan
Over Academie Werkend Leren

Ga voor flexibiliteit

Ontdek de praktijkgerichte leerweg van Academie Werkend Leren. Hier kun jij als professional een erkend diploma halen door te studeren tijdens én in jouw baan. Jij bepaalt het tempo, de vorm en de volgorde van jouw studie.

Geen verplichte uren in de schoolbanken, maar leren op de werkvloer. Volg jouw gepersonaliseerde leerroute voor een unieke leerervaring. Flexibel studeren geeft veel vrijheid.

Erkend certificaat

Flexibel

Je bepaalt zelf het tempo en de volgorde van je traject, zodat je het kan afstemmen op jouw dagelijkse werk en ervaringen.

Praktijkgericht

Bij ons leer je alles op de werkvloer. We stimuleren het leren binnen jouw eigen onderwijspraktijk.

Nog vragen of even overleggen?

Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Wil je meteen kennismaken en bespreken of een persoonlijke leerroute bij jou en jouw carrièrepad past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

contact opnemen medewerkers awl

Veelgestelde vragen

Is er nog iets onduidelijk?

Wij begrijpen het als je nog vragen hebt over onze leerroute. Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op, wij geven je graag antwoord!

Wat is het verschil tussen Academie Werkend Leren en traditioneel onderwijs?

Academie Werkend Leren verschilt van traditioneel onderwijs op verschillende punten:

  • Bij ons ga je niet terug naar de schoolbanken; alles leer je in de praktijk.
  • Bij ons wordt al je relevante werkervaring verzilverd. Je leert bij ons alleen die onderdelen van het diploma die je nog niet weet of beheerst.
  • Wij hebben niet een vaststaand programma. De inhoud, de manier van begeleiden en het tempo wordt 100% afgestemd op jouw persoon en situatie.
  • Bij ons is de begeleiding individueel en intensief.
Kan ik mijn eigen leertraject vormgeven binnen Academie Werkend Leren?
Ja, binnen Academie Werkend Leren heb je de mogelijkheid om je eigen leertraject vorm te geven. De gepersonaliseerde leerroute biedt flexibiliteit en maatwerk, zodat je jouw leerproces kunt aanpassen aan je individuele behoeften, interesses en doelen.
Hoe word ik begeleid tijdens de persoonlijke leerroute?

Tijdens de Gepersonaliseerde Leerroute word je begeleid door een ervaren leerregisseur. De leerregisseur ondersteunt jou bij het stellen van doelen, het ontwikkelen van een leerplan en het reflecteren op je leerervaringen. Je krijgt persoonlijke begeleiding en feedback om het beste uit jezelf te halen.

Zijn er mogelijkheden voor praktijkervaring tijdens Academie Werkend Leren?
Ja, praktijkervaring is een essentieel onderdeel van Academie Werkend Leren. In principe leren we je alles in en door middel van de praktijk. Dit stelt je in staat om je theoretische kennis toe te passen en waardevolle professionele vaardigheden te ontwikkelen.
Wat zijn de carrièremogelijkheden na het volgen van de persoonlijke leerroute?

Na het volgen van de persoonlijke leerroute bij Academie Werkend Leren ben je goed voorbereid op het vervolg van je carrière. Je hebt relevante werkervaring, praktische vaardigheden en een sterke theoretische basis. Dit opent de deuren naar diverse loopbaanmogelijkheden in jouw vakgebied.