Hbo

Bedrijfskunde

Niveau

Erkend Hbo Bachelor-diploma

Duur

12 maanden

Kosten

€ 6.600 ex BTW

Weekstructuur

4 dagen eigen organisatie
4 uur zelfstudie

Voorwaarden

 • Relevante werkplek
 • Minimaal 1-3 jaar werkervaring
 • Minimaal Mbo-4 of havo-diploma

Behaal je diploma Hbo Bedrijfskunde
in de praktijk

Als Bedrijfskundige werk je in een commerciële omgeving, bij non-profitorganisaties of bij (semi)overheidsinstellingen. Je kunt een rol hebben als manager, senior projectleider of consultant/adviseur. Je doorgroeimogelijkheden zijn vaak groot. Hierdoor heb je goede carrièreperspectieven op de arbeidsmarkt.

Je behaalt je diploma door het volgen van onze Gepersonaliseerde Leerroute. Je leert in je huidige passende baan door het direct te doen in je werk! Je wordt hierbij geholpen door onze leerregisseurs. Deze begeleiden je op maat.

Met deze leerroute behaal je een erkend diploma.

GA DIRECT NAAR:

Het beroep

Over de leerroute

Toelating en startdata

Begeleiding

Studieprogramma

Afronding

Kosten

Wat doet een Bedrijfskundige?

Als (aankomend) Bedrijfskundige ben je een allround business professional die van elke verandering een verbetering maakt. Je hebt overzicht over alle bedrijfskundige processen. Je werkt aan projecten in je eigen bedrijf. Daarin komt alles langs: projectmanagement, procesverbetering en internationalisering.

Het beroep

Als bedrijfskundige houd je je bezig met de volgende zaken:

 • het leveren van een bijdrage aan de strategie en besluitvorming.
 • het tot stand brengen van verbeteringen en vernieuwingen.
 • de operationele gang van zaken begeleiden;
 • inrichten, aansturen en optimaliseren van werkprocessen en werkstromen

Je gaat je kennisniveau verdiepen en verbreden. Je toont je kennis aan op het gebied van verandermanagement, innovatiemanagement, financiering, leidinggeven en strategisch management. Daarnaast laat je zien dat je beschikt over de vaardigheden analyseren, adviseren, communiceren en motiveren.

De leerroute van Academie Werkend Leren

Doel en opzet

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkende volwassenen die hun Hbo-Bachelor Bedrijfskunde willen behalen. Op je relevante werkplek leer je het vak in de praktijk.

 • Bij de start van de opleiding nemen we persoonlijk contact met je op. We leggen dan de begeleiding, het leren in de praktijk en de examinering uit. We kijken dan ook nauwkeurig welke kennis en ervaring je als business professional hebt en wat je allemaal nog moet leren voor het Hbo Bachelor-diploma.
 • Voor het ontbrekende deel maken we een maatwerk-leerplan met en voor jou. Tijdens de opleiding volg je ons begeleidingsprogramma. Daarnaast krijg je toegang tot de digitale leeromgeving van Academie Werkend Leren, waar je alle informatie over je opleiding vindt.

Wij begrijpen hoe het is om volwassenen op te leiden. Zo zorgen wij ervoor dat je de leerroute goed kunt combineren met je werk en privé-situatie. Ook zijn de leermiddelen die in deze opleiding worden gebruikt uitstekend geschikt voor de praktijk. Hierdoor werk je heel doelgericht aan het programma. Wij maken het je zo makkelijk mogelijk om je diploma te halen.

Toelating en startdata

Wanneer kun je starten met de opleiding?

De start van het traject is flexibel. In overleg met jou bepalen we een goed moment. Je kunt deelnemen aan deze leerroute als je:

 • relevante werkervaring hebt in een bedrijfskundige rol,
 • 4 dagen per week werkzaam bent in deze rol,
 • gemiddeld 2 uur aan zelfstudie kunt besteden,
 • op je werkplek 1-2 uur per week begeleiding aanwezig is van een ervaren en gediplomeerde collega
 • een proactieve werk-/leerhouding hebt.
 • 23 jaar of ouder bent.

Het hebben van aantoonbare bewijzen (certificaten ed.) zorgt dat de gepersonaliseerde leerroute Hbo Bedrijfskunde nóg beter bij jouw leerbehoefte aansluit.

Begeleiding

Tijdens het traject Hbo-Bachelor Bedrijfskunde word je op verschillende manieren begeleid.
Je krijgt een leerregisseur van Academie Werkend Leren voor de voortgang in je leertraject. Op je werkplek wordt een ervaren collega aangewezen als leer-expert. Dit is vaak een ervaren collega met het gewenste diploma. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren.

Het programma

Tijdens de leerroute ga je leren in je huidige baan. Alle -nog aan te leren- kennis en vaardigheden ga je in de praktijk uitvoeren door middel van concrete leerdoelen. Afgestemd op de kennis en ervaring die je nu al bezit. Je gaat je kennis en vaardigheden aantonen en uitbouwen op oa. het gebied van:

 

Afronding

Tijdens de leerroute houd je bij hoe je je leerdoelen hebt opgepakt en uitgevoerd. Dit beschrijf je in je portfolio.

Diploma

Nadat je voor alle leerdoelen hebt aangetoond en beschreven dat je deze beheerst, wordt je portfolio aangeboden bij een erkende Hbo-opleider in Nederland waarmee wij samenwerken. Deze opleider is geaccrediteerd door het ministerie van OCW. Zij beoordelen of je het vak beheerst. Uiteraard begeleiden wij jou daarbij.

Afstudeeropdracht

Tijdens deze Hbo-leerroute voer je een afstudeeropdracht uit. De afstudeeropdracht bestaat uit een combinatie van literatuuronderzoek en praktijkonderzoek. Het is de bedoeling dat de afstudeeropdracht wordt uitgevoerd in een voor de opleiding relevante werkomgeving. Vaak is dit je eigen werkplek, of een andere afdeling binnen de organisatie waar je werkt.

Beoordelingskader

Bij de ontwikkeling en uitvoering van het landelijke Beoordelingskader Bedrijfskunde centraal. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het erkende Hbo Bachelor diploma ‘Bedrijfskunde’, zoals ingeschreven in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO).

 

Betaalt je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid de kosten voor een leertraject op zich te nemen. Leren en ontwikkelen leidt namelijk tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar.

Betaalt je werkgever? Dan stellen wij standaard één factuur op. Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Ervaringen van onze kandidaten

Lida

“Academie Werkend Leren heeft voor mij een passend verhaal. Deze route doet écht recht aan de werkervaring die ik eerder heb opgedaan en de competenties die ik al beheers. Ik kan casussen van de werkvloer direct gebruiken tijdens mijn leerroute.”

 

Chris

“Organisaties willen tegenwoordig dat je een diploma hebt. Dit helpt mij nu enorm! Het is een hele fijne vorm om te leren. Juist als je ZZP’er bent. Je kunt je eigen tempo bepalen. Je mag heerlijk solistisch zijn.”

e

Michelle

Uitstekende opleiding! Ik ben op dit moment 2 maanden bezig met het traject en ik ben erg tevreden. Het is duidelijk wat ik moet doen en overzichtelijk.

Flexibel studeren

Academie Werkend Leren biedt opleidingstrajecten in de praktijk aan. Deze leerweg is er speciaal voor volwassenen zoals jij die een erkend diploma willen halen door te studeren tijdens én in hun baan.

In het tempo, de vorm en volgorde die bij jou past. Zónder verplichte uren naar school te moeten. Zoals dat het geval is bij een reguliere deeltijd-Hbo. Dit doe je door het volgen van de Gepersonaliseerde Leerroute. Lees hier meer.

Flexibel studeren geeft veel vrijheid. Dat is fijn, maar belangrijk is wel dat je zelfstandig kunt werken én leren, dat je proactief bent en dat je werkafspraken makkelijk kunt nakomen.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens het leertraject Hbo Bedrijfskunde word je intensief begeleid. Je kunt altijd met vragen terecht bij jouw leerregisseur. De begeleiding wordt volledig afgestemd op jouw specifieke werksituatie, voorkennis en tempo.

Jouw leerregisseur

Jouw leerregisseur begeleidt je 1-op-1 bij alle vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen.

+

Voortgangscontrole

Gedurende het leertraject vindt er regelmatig overleg plaats met jou, de leerregisseur en de leer-expert binnen jouw organisatie.

Jouw leerexpert

Bij je leer-expert op jóuw werkvloer kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. 

Alles nog eens rustig nalezen?

Vraag de gratis studiegids aan en lees op je gemak over alle voordelen en kenmerken van deze leerroute.

Volgende maand nog starten?

Schrijf je vóór de 15e van deze maand in en start komende maand al met de Hbo Bedrijfskunde.