Hbo

Bedrijfskunde

Niveau

Erkend Hbo Bachelor-diploma

Duur

12 maanden

Kosten

vanaf € 6.600 (all-in)

Weekstructuur

4 dagen eigen organisatie
4 uur zelfstudie + begeleiding

Voorwaarden

 • Relevante werkplek
 • Minimaal 1-3 jaar werkervaring
 • Minimaal Mbo-4 of havo-diploma

Behaal je diploma Hbo Bedrijfskunde
in de praktijk

Als Bedrijfskundige werk je in een commerciële omgeving, bij non-profitorganisaties of bij (semi)overheidsinstellingen. Je kunt een rol hebben als manager, senior projectleider of consultant/adviseur. Je doorgroeimogelijkheden zijn vaak groot. Hierdoor heb je goede carrièreperspectieven op de arbeidsmarkt.

Je behaalt je diploma door het volgen van onze Gepersonaliseerde Leerroute. Je leert in je huidige passende baan door het direct te doen in je werk! Je wordt hierbij geholpen door onze leerregisseurs. Deze begeleiden je op maat.

Met deze leerroute behaal je een erkend diploma.

GA DIRECT NAAR:

Het beroep

Over de leerroute

Toelating en startdata

Begeleiding

Studieprogramma

Afronding

Kosten

Wat doet een Bedrijfskundige?

Als (aankomend) Bedrijfskundige ben je een allround business professional die van elke verandering een verbetering maakt. Je hebt overzicht over alle bedrijfskundige processen. Je werkt aan projecten in je eigen bedrijf. Daarin komt alles langs: projectmanagement, procesverbetering en internationalisering.

Het beroep

Als bedrijfskundige houd je je bezig met de volgende zaken:

 • het leveren van een bijdrage aan de strategie en besluitvorming.
 • het tot stand brengen van verbeteringen en vernieuwingen.
 • de operationele gang van zaken begeleiden;
 • inrichten, aansturen en optimaliseren van werkprocessen en werkstromen

Je gaat je kennisniveau verdiepen en verbreden. Je toont je kennis aan op het gebied van verandermanagement, innovatiemanagement, financiering, leidinggeven en strategisch management. Daarnaast laat je zien dat je beschikt over de vaardigheden analyseren, adviseren, communiceren en motiveren.

De leerroute van Academie Werkend Leren

Doel en opzet

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkende volwassenen die hun Hbo-Bachelor Bedrijfskunde willen behalen. Op je relevante werkplek leer je het vak in de praktijk.

 • Bij de start van de opleiding nemen we persoonlijk contact met je op. We leggen dan de begeleiding, het leren in de praktijk en de examinering uit. We kijken dan ook nauwkeurig welke kennis en ervaring je als business professional hebt en wat je allemaal nog moet leren voor het Hbo Bachelor-diploma.
 • Voor het ontbrekende deel maken we een maatwerk-leerplan met en voor jou. Tijdens de opleiding volg je ons begeleidingsprogramma. Daarnaast krijg je toegang tot de digitale leeromgeving van Academie Werkend Leren, waar je alle informatie over je opleiding vindt.

Wij begrijpen hoe het is om volwassenen op te leiden. Zo zorgen wij ervoor dat je de leerroute goed kunt combineren met je werk en privé-situatie. Ook zijn de leermiddelen die in deze opleiding worden gebruikt uitstekend geschikt voor de praktijk. Hierdoor werk je heel doelgericht aan het programma. Wij maken het je zo makkelijk mogelijk om je diploma te halen.

Toelating en startdata

Wanneer kun je starten met de opleiding?

De start van het traject is flexibel. In overleg met jou bepalen we een goed moment. Je kunt deelnemen aan deze leerroute als je:

 • relevante werkervaring hebt in een bedrijfskundige rol,
 • 4 dagen per week werkzaam bent in deze rol,
 • gemiddeld 2 uur aan zelfstudie kunt besteden,
 • op je werkplek 1-2 uur per week begeleiding aanwezig is van een ervaren en gediplomeerde collega
 • een proactieve werk-/leerhouding hebt.
 • 23 jaar of ouder bent.

Het hebben van aantoonbare bewijzen (certificaten ed.) zorgt dat de gepersonaliseerde leerroute Hbo Bedrijfskunde nóg beter bij jouw leerbehoefte aansluit.

Begeleiding

Tijdens het traject Hbo-Bachelor Bedrijfskunde word je op verschillende manieren begeleid.
Je krijgt een leerregisseur van Academie Werkend Leren voor de voortgang in je leertraject. Op je werkplek wordt een ervaren collega aangewezen als leer-expert. Dit is vaak een ervaren collega met het gewenste diploma. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren.

Het programma

Tijdens de leerroute ga je leren in je huidige baan. Alle -nog aan te leren- kennis en vaardigheden ga je in de praktijk uitvoeren door middel van concrete leerdoelen. Afgestemd op de kennis en ervaring die je nu al bezit. Je gaat je kennis en vaardigheden aantonen en uitbouwen op oa. het gebied van:

 

Afronding

Tijdens de leerroute houd je bij hoe je je leerdoelen hebt opgepakt en uitgevoerd. Dit beschrijf je in je portfolio.

Diploma

Nadat je voor alle leerdoelen hebt aangetoond en beschreven dat je deze beheerst, wordt je portfolio aangeboden bij een erkende Hbo-opleider in Nederland waarmee wij samenwerken. Deze opleider is geaccrediteerd door het ministerie van OCW. Zij beoordelen of je het vak beheerst. Uiteraard begeleiden wij jou daarbij.

Afstudeeropdracht

Tijdens deze Hbo-leerroute voer je een afstudeeropdracht uit. De afstudeeropdracht bestaat uit een combinatie van literatuuronderzoek en praktijkonderzoek. Het is de bedoeling dat de afstudeeropdracht wordt uitgevoerd in een voor de opleiding relevante werkomgeving. Vaak is dit je eigen werkplek, of een andere afdeling binnen de organisatie waar je werkt.

Beoordelingskader

Bij de ontwikkeling en uitvoering van het landelijke Beoordelingskader Bedrijfskunde centraal. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het erkende Hbo Bachelor diploma ‘Bedrijfskunde’, zoals ingeschreven in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO).

 

Kosten

Bij Academie Werkend Leren leer je voor een vast bedrag. Hierin zijn de kosten opgenomen voor alle begeleidingsuren als ook de diplomakosten.

Doe je langer over je leertraject dan 12 maanden? Dan verlengen we je leertraject makkelijk per maand voor een vast bedrag van € 375,-.

€ 6.600

All-in bedrag

Inschrijfkosten
Begeleidingsuren
Diplomakosten
BTW
(Bovenstaande bedrag is op basis van betaling ineens waarbij 7,56% korting inbegrepen is.) 

Gespreid betalen

Lukt het niet om in één keer te betalen, maar betaal je liever in meerdere termijnen? Ook dat is mogelijk. Het totaalbedrag zonder korting is € 7.140,-. We incasseren dit in maximaal 12 termijnen van € 595,- per maand.

Eventueel aanvullende kosten

In ons leerconcept gaan we ervan uit dat je volledig op je werkplek(ken) kunt leren. En dat dit toereikend is voor het diploma dat je wenst te halen. Wanneer dit niet het geval is, dan zullen wij samen met jou op zoek gaan naar alternatieven en mogelijkheden om het leren in de praktijk tóch voor elkaar te krijgen.

Omdat iedere leerbehoefte anders is, kunnen we op voorhand geen uitspraak doen over de exacte, aanvullende kosten. We zullen dit altijd in afstemming én in samenspraak met jou doen. Het extra bedrag zal in ieder geval nooit meer dan € 750,- per leertraject zijn. 

Betaalt je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid de kosten voor een leertraject op zich te nemen. Leren en ontwikkelen leidt namelijk tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar.

Betaalt je werkgever? Dan stellen wij standaard één factuur op. Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Prescan voor € 175 (excl. btw)

Pre-scan competenties

Twijfel je of je genoeg aantoonbare competenties bezit om aan de leerroute Hbo Bedrijfskunde te kunnen starten? Met de Pre-scan brengen wij in een persoonlijk adviesgesprek van 1 uur in kaart wat jouw huidig kennisniveau is en wat dit betekent voor jouw leerroute Hbo Bedrijfskunde bij Academie Werkend Leren. Dit doen we op basis van jouw CV, diploma’s en certificaten.

Als je ná de Pre-scan besluit om de leerroute te volgen, dan krijg je de kosten van de Pre-scan weer van ons terug!

Pre-scan aanvragen

Vul je gegevens in en upload jouw CV, diploma's en certificaten. We nemen binnen enkele werkdagen contact met je op.

Totaal: € -

Flexibel studeren

Academie Werkend Leren biedt opleidingstrajecten in de praktijk aan. Deze leerweg is er speciaal voor volwassenen zoals jij die een erkend diploma willen halen door te studeren tijdens én in hun baan.

In het tempo, de vorm en volgorde die bij jou past. Zónder verplichte uren naar school te moeten. Zoals dat het geval is bij een reguliere deeltijd-Hbo. Dit doe je door het volgen van de Gepersonaliseerde Leerroute. Lees hier meer.

Flexibel studeren geeft veel vrijheid. Dat is fijn, maar belangrijk is wel dat je zelfstandig kunt werken én leren, dat je proactief bent en dat je werkafspraken makkelijk kunt nakomen.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens het leertraject Hbo Bedrijfskunde word je intensief begeleid. Je kunt altijd met vragen terecht bij jouw leerregisseur. De begeleiding wordt volledig afgestemd op jouw specifieke werksituatie, voorkennis en tempo.

Jouw leerregisseur

Jouw leerregisseur begeleidt je 1-op-1 bij alle vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen.

+

Voortgangscontrole

Gedurende het leertraject vindt er regelmatig overleg plaats met jou, de leerregisseur en de leer-expert binnen jouw organisatie.

Jouw leerexpert

Bij je leer-expert op jóuw werkvloer kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. De begeleidingsuren van de leerexpert schatten we in op 1-2 uur per week.

Alles nog eens rustig nalezen?

Vraag de gratis studiegids aan en lees op je gemak over alle voordelen en kenmerken van deze leerroute.

Volgende maand nog starten?

Schrijf je vóór de 15e van deze maand in en start komende maand al met de Hbo Bedrijfskunde.