Hbo

Human Resource Management (HRM)

Niveau

Erkend Hbo Bachelor-diploma

Duur

12 maanden

Kosten

€ 6.600 ex BTW

Weekstructuur

4 dagen eigen organisatie
4 uur zelfstudie

Voorwaarden

 • Relevante werkplek
 • Minimaal 1-3 jaar werkervaring
 • Minimaal Mbo-4 of havo-diploma

Behaal je diploma Hbo Human Resource Management in de praktijk

Als je al werkzaam bent binnen het werkveld van personeelszaken dan is deze opleiding écht een aanrader. Vooral als je je wilt specialiseren in personeelsmanagement. 

Deze HRM-leerroute is ook zeer geschikt voor wie nog niet als manager in HR werkt, maar wel toe is aan een volgende carrièrestap. Bijvoorbeeld voor medewerkers personeelszaken.  Je doorgroeimogelijkheden worden hiermee vergroot. Hierdoor heb je goede carrièreperspectieven op de arbeidsmarkt.

Je behaalt je diploma door het volgen van onze Gepersonaliseerde Leerroute. Je leert in je huidige passende baan door het direct te doen in je werk! Je wordt hierbij geholpen door onze leerregisseurs. Deze begeleiden je op maat.

Met deze leerroute behaal je een erkend diploma.

GA DIRECT NAAR:

Het beroep

Over de leerroute

Toelating en startdata

Begeleiding

Studieprogramma

Afronding

Kosten

 Wat doet een Human Resource Manager?

Als Human Resource Manager weet je je werknemers te motiveren om hun kennis en kunde in te zetten voor het beter presteren van een organisatie. Je helpt je medewerkers aan werk dat bij hen past. Daarbij werk je voor je organisatie aan een duurzaam HRM-beleid.

Werkzaamheden kunnen variëren van het werven en aannemen van personeel, het geven van loopbaanadviezen en verzorgen van trainingen. Maar ook het adviseren van het management bij reorganisaties hoort tot je taken alsmede het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. 

Het beroep

Als Human Resource Manager houd je je bezig met de volgende zaken:

 • Ontwikkelen en formuleren van HRM-beleid
 • Uitvoeren van recruitment en selectie vanuit employee journey en -branding
 • Herkennen en benutten van talenten en competenties binnen de organisatie
 • Het inzetten van HRM-performancemanagement en HRM-analytics

Daarnaast ga je je kennisniveau verdiepen en verbreden op tal van andere gebieden. Denk oa. aan arbeidsrecht, gespreksvaardigheden, strategie en verandermanagement.

De leerroute van Academie Werkend Leren

Doel en opzet

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkende volwassenen die hun Hbo-Bachelor Human Resource Management willen behalen. Op je relevante werkplek leer je het vak in de praktijk.

 • Bij de start van de opleiding nemen we persoonlijk contact met je op. We leggen dan de begeleiding, het leren in de praktijk en de examinering uit. We kijken dan ook nauwkeurig welke kennis en ervaring je als business professional hebt en wat je allemaal nog moet leren voor het Hbo Bachelor-diploma.
 • Voor het ontbrekende deel maken we een maatwerk-leerplan met en voor jou. Tijdens de opleiding volg je ons begeleidingsprogramma. Daarnaast krijg je toegang tot de digitale leeromgeving van Academie Werkend Leren, waar je alle informatie over je opleiding vindt.

Wij begrijpen hoe het is om volwassenen op te leiden. Zo zorgen wij ervoor dat je de leerroute goed kunt combineren met je werk en privé-situatie. Ook zijn de leermiddelen die in deze opleiding worden gebruikt uitstekend geschikt voor de praktijk. Hierdoor werk je heel doelgericht aan het programma. Wij maken het je zo makkelijk mogelijk om je diploma te halen.

Toelating en startdata

Wanneer kun je starten met de opleiding?

De start van het traject is flexibel. In overleg met jou bepalen we een goed moment. Je kunt deelnemen aan deze leerroute als je:

 • relevante werkervaring hebt in het werkveld van personeelszaken,
 • 4 dagen per week werkzaam bent in deze rol,
 • gemiddeld 2 uur aan zelfstudie kunt besteden,
 • op je werkplek 1-2 uur per week begeleiding aanwezig is van een ervaren en gediplomeerde collega
 • een proactieve werk-/leerhouding hebt.
 • 23 jaar of ouder bent.

Het hebben van aantoonbare bewijzen (certificaten ed.) zorgt dat de gepersonaliseerde leerroute Hbo Human Resource Management nóg beter bij jouw leerbehoefte aansluit.

Begeleiding

Tijdens het traject Hbo-Bachelor Human Resource Management word je op verschillende manieren begeleid.
Je krijgt een leerregisseur van Academie Werkend Leren voor de voortgang in je leertraject. Op je werkplek is een ervaren collega aangewezen die een leer-expert kan zijn. Dit is vaak een ervaren collega met het gewenste diploma. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren.

Het programma

Tijdens de leerroute ga je leren in je huidige baan. Alle -nog aan te leren- kennis en vaardigheden ga je in de praktijk uitvoeren door middel van concrete leerdoelen. Afgestemd op de kennis en ervaring die je nu al bezit. Je gaat je kennis en vaardigheden aantonen en uitbouwen op oa. het gebied van:

 • het vertalen van organisatiebeleid en omgevingsaspecten
 • het toepassen van effectieve werving, selectie en assessment
 • het realiseren van de gewenste match tussen vraag en aanbod van arbeid op micro-, meso- en macroniveau
 • het ontwikkelen van individuen, teams en organisaties
 • het realiseren van HRM-producten en -diensten
Afronding

Tijdens de leerroute houd je bij hoe je je leerdoelen hebt opgepakt en uitgevoerd. Dit beschrijf je in je portfolio.

Diploma

Nadat je voor alle leerdoelen hebt aangetoond en beschreven dat je deze beheerst, wordt je portfolio aangeboden bij een erkende Hbo-opleider in Nederland waarmee wij samenwerken. Deze opleider is geaccrediteerd door het ministerie van OCW. Zij beoordelen of je het vak beheerst. Uiteraard begeleiden wij jou daarbij.

Afstudeeropdracht

Tijdens deze Hbo-leerroute voer je een afstudeeropdracht uit. De afstudeeropdracht bestaat uit een combinatie van literatuuronderzoek en praktijkonderzoek. Het is de bedoeling dat de afstudeeropdracht wordt uitgevoerd in een voor de opleiding relevante werkomgeving. Vaak is dit je eigen werkplek, of een andere afdeling binnen de organisatie waar je werkt.

Beoordelingskader

Bij de ontwikkeling en uitvoering van het landelijke Beoordelingskader Human Resource Management centraal. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het erkende Hbo Bachelor diplomaHuman Resource Management’, zoals ingeschreven in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO).

 

Betaalt je werkgever?

Vaak zijn werkgevers bereid de kosten voor een leertraject op zich te nemen. Leren en ontwikkelen leidt namelijk tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar.

Betaalt je werkgever? Dan stellen wij standaard één factuur op. Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.

Ervaringen van onze kandidaten

Lida

“Academie Werkend Leren heeft voor mij een passend verhaal. Deze route doet écht recht aan de werkervaring die ik eerder heb opgedaan en de competenties die ik al beheers. Ik kan casussen van de werkvloer direct gebruiken tijdens mijn leerroute.”

 

Chris

“Organisaties willen tegenwoordig dat je een BIG-registratie hebt. Dit helpt mij nu enorm! Het is een hele fijne vorm om te leren naar
Mbo verpleegkundige. Juist als je ZZP’er bent. Je kunt je eigen tempo bepalen. Je mag heerlijk solistisch zijn.”

Mbo Verpleegkunde

Michelle

Uitstekende opleiding! Ik ben op dit moment 2 maanden bezig met het traject en ik ben erg tevreden. Het is duidelijk wat ik moet doen en overzichtelijk.

Mbo Verpleegkunde

Prescan voor € 175 (excl. btw)

Pre-scan competenties

Twijfel je of je genoeg aantoonbare competenties bezit om aan de leerroute Hbo Human Resource Management te kunnen starten? Met de Pre-scan brengen wij in een persoonlijk adviesgesprek van 1 uur in kaart wat jouw huidig kennisniveau is en wat dit betekent voor jouw leerroute Hbo Human Resource Management bij Academie Werkend Leren. Dit doen we op basis van jouw CV, diploma’s en certificaten.

Als je ná de Pre-scan besluit om de leerroute te volgen, dan krijg je de kosten van de Pre-scan weer van ons terug!

Pre-scan aanvragen

Vul je gegevens in en upload jouw CV, diploma's en certificaten. We nemen binnen enkele werkdagen contact met je op.

Totaal: € -

Flexibel studeren

Academie Werkend Leren biedt opleidingstrajecten in de praktijk aan. Deze leerweg is er speciaal voor volwassenen zoals jij die een erkend diploma willen halen door te studeren tijdens én in hun baan.

In het tempo, de vorm en volgorde die bij jou past. Zónder verplichte uren naar school te moeten. Zoals dat het geval is bij een reguliere deeltijd-Hbo. Dit doe je door het volgen van de Gepersonaliseerde Leerroute. Lees hier meer.

Flexibel studeren geeft veel vrijheid. Dat is fijn, maar belangrijk is wel dat je zelfstandig kunt werken én leren, dat je proactief bent en dat je werkafspraken makkelijk kunt nakomen.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens het leertraject Hbo Human Resource Management word je intensief begeleid. Je kunt altijd met vragen terecht bij jouw leerregisseur. De begeleiding wordt volledig afgestemd op jouw specifieke werksituatie, voorkennis en tempo.

Jouw leerregisseur

Jouw leerregisseur begeleidt je 1-op-1 bij alle vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen.

+

Voortgangscontrole

Gedurende het leertraject vindt er regelmatig overleg plaats met jou, de leerregisseur en de leer-expert binnen jouw organisatie.

Jouw leerexpert

Bij je leer-expert op jóuw werkvloer kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen.

Alles nog eens rustig nalezen?

Vraag de gratis studiegids aan en lees op je gemak over alle voordelen en kenmerken van deze leerroute.

Volgende maand nog starten?

Schrijf je vóór de 15e van deze maand in en start komende maand al met de Hbo Human Resource Management.