Gepersonaliseerde Leerroute Zij-instroom
Onderwijsbevoegdheid Basisonderwijs

Individuele maatwerkbegeleiding in de praktijk

Onderwijsbevoegdheid
Basisonderwijs

Duur  Gemiddeld 1,5 jaar
Hoe meer ervaring je al hebt, hoe korter het traject.
Weekstructuur We gaan er vanuit dat je gemiddeld vier dagen per week relevant werk hebt en daarbovenop nog 6 uur aan (zelf)studie en begeleiding kan besteden.
Voorwaarden
  • Relevant werk als docent op een  basisschool
  • Een Wo- of Hbo-diploma
  • Pro-actieve werk/ leerhouding
Erkenning Onderwijsbevoegdheid Basisonderwijs‘-Certificaat wordt uitgegeven door NCOI en is erkend door het Ministerie van OC&W.
Starten Traject is individueel en kan op elk moment gestart worden.

 

Wil jij bevoegd leerkracht Basisonderwijs worden?

Kies dan voor de Gepersonaliseerde Leerroute Zij-instroom Onderwijsbevoegdheid Basisonderwijs van Academie Werkend Leren! Bij ons kan je 100% gepersonaliseerd en op maat leren.

Wij bieden individuele, Gepersonaliseerde Leerroutes aan die voor iedereen volledig op maat zijn. Je gaat geen vaste dag of avond terug naar school. Bij ons leer je zoveel mogelijk op je eigen basisschool. Dit is ook voor jouw school interessant gezien het tekort aan personeel dat steeds nijpender wordt!

Vrijwel iedereen die bij ons het traject start en voor wie de Gepersonaliseerde Leerroute ook geschikt is, maakt door de individuele begeleiding en het maatwerkkarakter het traject ook af.

Subsidie-mogelijkheden

Met de subsidie Zij-instroom kunnen schoolbesturen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs subsidie aanvragen voor zij-instromers. De subsidie bedraagt maximaal € 20.000,- en wordt één keer per zij-instromer verstrekt. Meer informatie over deze regeling is te lezen op www.duo.nl. Om in aanmerking te komen voor een zij-instroomtraject moet de school waar je werkt de rol van praktijkbegeleider regelen.

Vooropleiding

Om namens de kandidaat in aanmerking te komen voor de subsidie is een afgeronde Hbo-vooropleiding een vereiste. 

Verpleegkunde

Waarom kiezen voor de praktijk aanpak van de Gepersonaliseerde Leerroute?

De Gepersonaliseerde Leerroute helpt zij-instromers die hun werkervaring willen omzetten in een officiële Onderwijsbevoegdheid Basisonderwijs. Niet vanuit de schoolbanken, maar volledig in de beroepspraktijk. Onze vorm van onderwijs lijkt op een flexibele deeltijdopleiding in het Hbo, alleen hoef je niet verplicht naar school. Alles leer je bij ons in de praktijk. Volgens een eigen planning en met écht persoonlijke begeleiding.

Academie Werkend Leren biedt individueel maatwerkonderwijs aan. Je hoeft dus niet een heel schooljaar, semester of kwartaal te wachten, maar je kan starten wanneer je wil en je eigen tempo bepalen.

 

De Gepersonaliseerde Leerroute bestaat grofweg uit drie stappen:

1. In kaart brengen wat je al weet

In de eerste maanden doe je een geschiktheidsonderzoek.

In het geschiktheidsonderzoek wordt gekeken of je over voldoende eerder verworven competenties beschikt om als zij-instromer direct voor de klas te staan en binnen 2 jaar jouw bevoegdheid te behalen. Als je dat haalt mag je twee jaar voor de klas staan om in die tijd je bevoegdheid ook daadwerkelijk  te halen.

We kijken welke kennis en ervaring je al hebt en wat je allemaal nog moet leren voor het certificaat. Daarvoor kijken we samen naar je eerdere diploma’s en vooral je eerdere werkervaring.

2. Plan van aanpak

Samen met jou en jouw basisschool maken we een plan. Daarin zetten we alle kennis en vaardigheden die je nog niet hebt, maar wel moet kennen voor je bevoegdheid. We kijken dan in je werk waar en hoe je dat het beste kan leren. Zoveel mogelijk van wat je nog moet leren doe je tijdens je werk.

3. Individuele begeleiding naar het bekwaamheidsonderzoek

Dan ga je aan de slag met de activiteiten uit je plan van aanpak. Onze leerregisseurs weten precies hoe ze werkenden moeten begeleiden. Ze begeleiden je hierbij één-op-één. Jij bent uniek. Dus jouw leerroute ook. Zij maken alle leermiddelen, instructies, feedback en opdrachten voor jou exact op maat. Als je alles aantoonbaar beheerst gaan we over tot het bekwaamheidsonderzoek en krijg je bij een positief resultaat je bevoegdheid.

Alle voordelen op een rijtje

Alles leren op de werkvloer

Het leren doe je zoveel mogelijk in je eigen onderwijspraktijk.

Eigen tempo

Stem het tempo en de volgorde waarin je leert af op je dagelijkse werk en ervaringen.

Persoonlijke begeleiding

Leer alleen wat je niet weet. Met op maat-begeleiding van één leerregisseur.

Erkend diploma

Je bevoegdheid is erkend door het Ministerie van OC&W. Het wordt uitgegeven door NCOI.

Klaar om bevoegd leerkracht basisonderwijs te worden?

Onze aanpak is altijd persoonlijk. Wat is jouw opleidingswens? We kijken graag samen met je naar jouw wensen en mogelijkheden. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Vakbekwaamheidsbewijs-behalen-werkend-leren

Contactgegevens

Neem je liever direct contact op met ons? Het is ook mogelijk te bellen of mailen naar het onderstaande telefoonnummer of mailadres. Wij vertellen je graag meer over het opleidingstraject ‘Zij-instroom Onderwijsbevoegdheid Basisonderwijs‘ en beantwoorden met veel plezier al je vragen.