opleidingskunde

Haal je post hbo certificaat on the job

Wil jij graag als trainer/coach of HR adviseur een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van werknemers? Heb jij al werkervaring, bijvoorbeeld omdat je in je bedrijf of school al onderwijs en trainingen ontwikkelt of werkzaamheden verricht rond het ontwikkelen van medewerkers of leerlingen?
Dan is de gepersonaliseerde leerroute, oftewel opleidingskunde verkort, van Academie Werkend Leren dé oplossing voor jou! Onze unieke aanpak stelt jou in staat om volledig op maat te leren, met behulp van persoonlijke begeleiding en uitgaande van je al opgedane ervaringen.

Deeltijd opleidingskunde op maat

Met onze flexibele deeltijd opleidingskunde kan jij aan de slag als trainer, coach, curriculumontwikkelaar, opleidingsinkoper enz terwijl je jouw diploma behaalt. Geen vaste dagen of avonden terug naar school, maar leren in je eigen tempo en op je eigen plek. En het mooie is: je kan direct starten! Onze gepersonaliseerde leerroutes is namelijk altijd beschikbaar en volledig op maat gemaakt voor jouw situatie.

Geen verplichte uren op school, maar leren op de werkvloer. Volg jouw gepersonaliseerde leerroute voor een unieke leerervaring. Flexibel studeren geeft veel vrijheid.

In het kort

  • ZNiveau - post hbo
  • }12 maanden
  • PWeekstructuur - 4 dagen per week relevant werk, 4 uur (zelf)studie en begeleiding
  • Voorwaarden - minimaal 1 jaar relevant werk als onderwijskundige of opleidingskundige / Pro-actieve werk- leerhouding
  • Kosten - € 6.600 exclusief btw
  • Startdatum - op ieder gewenst moment starten

Jezelf ontwikkelen als professional bij de academie werkend leren

Werken als opleidingskundige

Je vervult een cruciale rol in een bedrijf of instelling door de talenten van de medewerkers te ontdekken, te benutten en verder te ontwikkelen. B.v. door trainingen of bedrijfsopleidingen te ontwikkelen of in te kopen, trainingen en coaching te verzorgen of op basis van behoefte-onderzoek leerprogramma’s te ontwikkelen en in gang te zetten.

De belangrijkste taken van een opleidingskundige

 De opleidingskundige werkt altijd met en voor werkende volwassenen in werksituaties. Een opleidingskundige vraag kan zich afspelen op het niveau van het individu, het team, de organisatie.

  • Ontwerpen en ontwikkelen. Ontwerpen en actualiseren van het curriculum of leerplan voor onderwijsinstellingen, trainingsprogramma’s of bedrijven. Ontwikkelen van effectieve instructiemethoden en pedagogische benaderingen en opleidingsmaterialen zoals boeken, software, audiovisuele materialen en online leermiddelen.
  • Trainen en coachen van groepen of individuen bij het ontwikkelen van bepaalde competenties.
  • Adviseren. Het adviseren van organisaties, docenten, instructeurs en trainers over effectieve onderwijsstrategieën en didactische benaderingen om de leerervaring van medewerkers te verbeteren.
  • Beleidsontwikkeling. Bijdragen aan de ontwikkeling van onderwijsbeleid en -planning binnen organisaties en onderwijsinstellingen om ervoor te zorgen dat educatieve doelstellingen worden bereikt

    Kosten, looptijd en fasering

    Alle praktische informatie op een rij

    Doel en opzet

    Het doel is jou als werkende volwassene je post hbo diploma opleidingskunde te laten halen, in de praktijk, op je eigen werkplek in je eigen tempo.

    Opzet:

    • Bij de start leggen we je alles uit over de begeleiding, het leren in de praktijk en de examinering.
    • We kijken naar jouw kennis en ervaring en wat je nog moet leren om het hbo-diploma te halen.
    • We maken met en voor jou een leerplan op maat.
    • Tijdens de opleiding krijg je persoonlijke begeleiding van ons en toegang tot de digitale leeromgeving met alle literatuur, oefeningen enz.

    Toelatingseisen

    • je bent 23 jaar of ouder.
    • je hebt relevante werkervaring, bv als trainer of ontwikkelaar van cursussen, trainingen of curricula
    • je kan minimaal vier dagen per week als opleidingskundige werken en leren.
    • je kan gemiddeld vier uur per week aan zelfstudie en begeleiding besteden.
    • Op je werkplek moet er wekelijks één à twee uur begeleiding aanwezig zijn van een hbo-gediplomeerde docent.
    • Je hebt een proactieve werk- en leerhouding

    We vinden het belangrijk dat je de opleiding goed kunt combineren met je werk en privésituatie. Daarom bieden we flexibele startmogelijkheden en maken we gebruik van leermiddelen die uitstekend geschikt zijn voor de praktijk. In overleg bepalen we samen een geschikt startmoment.

    Startdata

    We vinden het belangrijk dat je de opleiding goed kunt combineren met je werk en privésituatie. Daarom bieden we flexibele startmogelijkheden en maken we gebruik van leermiddelen die uitstekend geschikt zijn voor de praktijk. In overleg bepalen we samen een geschikt startmoment.

    Programma

    In de opleiding staat het beroepsprofiel voor opleidingskunde centraal. Tijdens de opleiding breid je jouw kennis en vaardigheden uit op het gebied van onder andere:

    • Performance Improvement
      Het toepassen van een systematisch proces voor het opsporen, analyseren en dichten van zogenaamde human performance gaps.
    • Opleidingskundig ontwerpen
      Het ontwerpen en ontwikkelen van informele en formele leerinterventies die maximaal bijdragen aan een positieve leerervaring én impact voor zowel de lerende(n) als de organisatie.
    • Trainen en coachen
      Het uitvoeren van informele en formele leerinterventies die zorgen voor zowel betrokkenheid van de lerende(n) als voor de beoogde uitkomsten
    • Effectmeting
      Het toepassen van opleidingskundige meet- en analysetechnieken om de effectiviteit en impact van leerinterventies te bepalen.
    • Organiseren van learning & development
      Het plannen, moniteren en aanpassen van learning & development projecten en activiteiten
    • Leertechnologie
      Het analyseren, selecteren en toepassen van leertechnologie om in te spelen op specifieke leerbehoeften. Deze expertise wordt steeds ingezet binnen alle expertisegebieden: performance improvement, opleidingskundig ontwerpen, trainen & coachen, effectmeting, en het organiseren van learning & development.
    • Veranderkunde
      Het toepassen van een gericht proces om een huidige situatie van individuen, teams en organisaties naar een gewenste situatie te veranderen.

    Afronding

    Tijdens de leerroute houd je bij hoe je je leerdoelen hebt opgepakt en uitgevoerd. Dit beschrijf je in je portfolio.

    Als je hele portfolio gevuld is, wordt zij inhoudelijk beoordeeld door de onderwijskundige professionals van onze academie. Zij gaan vervolgens over tot certificering. Naast de opleiding Opleidingskunde certificeren wij ook voor BKE (Basiskwalificatie Examinering), SKE (Senior Kwalificatie Examinering), BKD (Basiskwalificatie Didactiek), Kwaliteit van het beroepsonderwijs en onderwijskundig leiderschap.

    Kosten

    €6.600 excl btw.

    Als je langer dan 12 maanden nodig hebt om je leertraject af te ronden, kunnen we het leertraject eenvoudig per maand verlengen voor een vast bedrag van € 375,-.

    Betaalt je werkgever?
    Dan stellen wij standaard één factuur op. Geef dit dan aan op het inschrijfformulier.Vaak zijn werkgevers bereid de kosten voor een leertraject op zich te nemen. Leren en ontwikkelen leidt namelijk tot meer kennis en beter functioneren op de werkvloer. Bovendien geldt er een zeer aantrekkelijke fiscale regeling. Scholingskosten zijn (onder bepaalde voorwaarden) voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar.

    Tevreden klanten

    Deze kandidaten gingen je voor

    Werkwijze

    De leerroute van Academie Werkend Leren

    Onze praktijkgerichte aanpak is perfect voor mensen die hun opleidingskundige kennis en vaardigheden willen uitbreiden en hun bevoegdheid willen behalen. En het beste nieuws is dat je een hele goede kans hebt het traject snel en succesvol af te ronden, dankzij onze individuele begeleiding en maatwerk aanpak.

    1. Jouw ervaring en kennis

    De eerste twee maanden van je traject brengen we in kaart wat je al weet en welke competenties je al bezit. Dit doe je aan de hand van (onder andere) diploma’s, certificaten en reeds opgedane werkervaring.

    2. Plan van aanpak

    Vervolgens stellen we samen met jou en je werkgever een plan van aanpak op, waarbij we kijken waar en hoe je de nog ontbrekende kennis en vaardigheden het beste kan leren in de praktijk. Zoveel mogelijk van wat je nog moet leren doe je tijdens je werk.

    3. Afronding

    Tijdens de leerroute houd je bij hoe je je leerdoelen hebt opgepakt en uitgevoerd. Dit beschrijf je in je portfolio. Als je alles wat je moet aantonen hebt aangetoond krijg je van ons het post HBO certificaat opleidingskunde.

    aantal professionals aan tafel met laptop, 1 man praat, anderen kijken naar hem
    Over Academie Werkend Leren

    Ga voor flexibiliteit

    Ontdek de praktijkgerichte leerweg van Academie Werkend Leren. Hier kun jij als professional een erkend diploma halen door te studeren tijdens én in jouw baan. Jij bepaalt het tempo, de vorm en de volgorde van jouw studie.

    Geen verplichte uren in de schoolbanken, maar leren op de werkvloer. Volg jouw gepersonaliseerde leerroute voor een unieke leerervaring. Flexibel studeren geeft veel vrijheid.

    1:1 begeleiding

    We begeleiden je individueel. Je hebt maar één centraal aanspreekpunt voor al je vragen, feedback en instructies. 

    Flexibel

    Je bepaalt zelf het tempo en de volgorde van je traject, zodat je het kan afstemmen op jouw dagelijkse werk en ervaringen.

    Praktijkgericht

    Bij ons leer je alles op de werkvloer. We stimuleren het leren binnen jouw eigen onderwijspraktijk.

    Nog vragen of even overleggen?

    Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Wil je meteen kennismaken en bespreken of een persoonlijke leerroute bij jou en jouw carrièrepad past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

    contact opnemen medewerkers awl

    Veelgestelde vragen

    Is er nog iets onduidelijk?

    Wij begrijpen het als je nog vragen hebt over onze leerroute. Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op, wij geven je graag antwoord!

    Wat is het verschil tussen Academie Werkend Leren en traditioneel onderwijs?

    Academie Werkend Leren verschilt van traditioneel onderwijs op verschillende punten:

    • Bij ons ga je niet terug naar de schoolbanken; alles leer je in de praktijk.
    • Bij ons wordt al je relevante werkervaring verzilverd. Je leert bij ons alleen die onderdelen van het diploma die je nog niet weet of beheerst.
    • Wij hebben niet een vaststaand programma. De inhoud, de manier van begeleiden en het tempo wordt 100% afgestemd op jouw persoon en situatie.
    • Bij ons is de begeleiding individueel en intensief.
    Kan ik mijn eigen leertraject vormgeven binnen Academie Werkend Leren?
    Ja, binnen Academie Werkend Leren heb je de mogelijkheid om je eigen leertraject vorm te geven. De gepersonaliseerde leerroute biedt flexibiliteit en maatwerk, zodat je jouw leerproces kunt aanpassen aan je individuele behoeften, interesses en doelen.
    Hoe word ik begeleid tijdens de persoonlijke leerroute?

    Tijdens de Gepersonaliseerde Leerroute word je begeleid door een ervaren leerregisseur. De leerregisseur ondersteunt jou bij het stellen van doelen, het ontwikkelen van een leerplan en het reflecteren op je leerervaringen. Je krijgt persoonlijke begeleiding en feedback om het beste uit jezelf te halen.

    Zijn er mogelijkheden voor praktijkervaring tijdens Academie Werkend Leren?
    Ja, praktijkervaring is een essentieel onderdeel van Academie Werkend Leren. In principe leren we je alles in en door middel van de praktijk. Dit stelt je in staat om je theoretische kennis toe te passen en waardevolle professionele vaardigheden te ontwikkelen.
    Wat zijn de carrièremogelijkheden na het volgen van de persoonlijke leerroute?

    Na het volgen van de persoonlijke leerroute bij Academie Werkend Leren ben je goed voorbereid op het vervolg van je carrière. Je hebt relevante werkervaring, praktische vaardigheden en een sterke theoretische basis. Dit opent de deuren naar diverse loopbaanmogelijkheden in jouw vakgebied.