Wat gebeurt er wanneer je je aanmeldt voor een leerroute?

Yes, je hebt besloten dat het tijd is om je kennis en ervaring in te zetten om een erkend diploma te halen. Het lijkt je fantastisch om dat diploma ‘on the job’ te halen en dus meld je je aan bij Academie Werkend Leren. Wat vervolgens de eerste stappen zijn, vertellen we je in dit artikel.

De aanmeldfase

Bij iedere aanmelding kijken we eerst of de kandidaat geschikt is om bij ons een leerroute te volgen. Eigenlijk kun je dit zien als een klein vooronderzoek. We kijken bijvoorbeeld of je voldoende werkervaring hebt, om aan te tonen dat je over de vereiste kennis en vaardigheden beschikt. Ook is het belangrijk dat je een bepaald aantal uren per week werkt, zodat je de tijd hebt om je portfolio op te kunnen bouwen.

Is er een werkbegeleider aanwezig?

Om de leerroute te volgen, moet je een werkbegeleider kunnen faciliteren die zicht heeft op jouw leerproces en je dus ook daadwerkelijk het werk ziet uitvoeren waarvoor je wordt opgeleid. Dit mogen ook meerdere professionals zijn. Belangrijk is dat zij net zo hoog of hoger geschoold zijn dan het diploma dat je wilt halen en dat ze je niet alleen kunnen voorzien van feedback, maar ook bijvoorbeeld kunnen verwijzen naar relevante informatiebronnen in het werkveld. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, krijg je een leerregisseur aangewezen, die je tijdens het gehele traject begeleidt. 

De diploma-eisen in kaart brengen

We werken samen met verschillende onderwijsinstellingen, die voor iedere opleiding weer eigen kaders hebben waar het portfolio aan moet voldoen. Voor sommige leerroutes hebben we met meerdere onderwijsinstellingen afspraken. De eisen verschillen daarbinnen nog weleens, waardoor soms de ene instelling beter bij je past dan de ander. De leerregisseur brengt de eisen in kaart en kijkt bij welke onderwijsinstelling je het beste terechtkunt. Vervolgens is het tijd om een ontwikkelplan te maken, waarover we je meer vertellen in dit blogartikel

Wil je meer weten over de leerroutes?

Bekijk dan ons aanbod!

Academie Werkend Leren Logo Wit
Ontdek jouw unieke leerroute bij Academie Werkend Leren! Met onze persoonlijke begeleiding en unieke leermethode groei jij verder in jouw carrière. Kies uit ons brede aanbod binnen verschillende sectoren en zet de volgende stap!